Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Gran Torino

Gran Torino

„Gran Torino” este primul film regizat de Clint Eastwood dupa ce a castigat premiul Oscar cu „Million Dollar Baby”. Veteranul actor il interpreteaza pe Walt Kowalski, veteran al razboiului coreean, un barbat cu o vointa de fier, dar prea inflexibil pentru lumea schimbatoare in care traieste.

Mecanic auto pensionar, Walt isi umple timpul reparand masini vechi, band bere si mergand o data pe luna la frizer. Fostii lui vecini s-au mutat si au fost inlocuiti de niste imigranti Hmong din Asia, pe care nu-i poate suferi. De fapt, Walt nu suporta nimic din ceea ce-l inconjoara, de la stresinile cazute, iarba netaiata din gradina si gastile de cartier ale tinerilor latino sau afro-americani, pana la copiii lui imaturi, care i-au devenit straini.

Site oficial: www.thegrantorino.com

Intr-un cuvant, Walt nu mai asteapta nimic bun de la viata. Asta pana in seara cand cineva incearca sa-i fure masina favorita, un Gran Torino din ’72. Thao (Bee Vang) este un adolescent pe care gasca Hmong l-a instigat sa fure pretiosul automobil. Dar Walt ii zadarniceste planurile, iar asta il transforma intr-un fel de erou al cartierului – mai ales in ochii mamei lui Thao, care insista ca fiul ei sa lucreze pentru Walt, ca sa-si rascumpere greseala.

Desi nu vrea la inceput sa aiba nimic de a face cu acesti oameni, Walt cedeaza pana la urma, punandu-l pe baiat sa repare stricaciunile provocate prin vecini. Treptat, intre ei doi se infiripa o prietenie ciudata, care le va schimba vietile.

  • Premiera in Romania: 17.04.2009.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus