Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Gustul alimentelor depinde de farfurie

Gustul alimentelor depinde de farfurie

Culoarea si materialul din care sunt facute farfuriile, influenteaza modul in care este perceput gustul alimentelor. Acesta este rezultatul unui studiu serios, publicat recent.

Cu alte cuvinte gustul alimentelor variaza in functie de farfuria in care acestea sunt puse.

Printre factorii ce influenteaza gustul alimentelor si modul in care omul percepe gustul se afla si culoarea si materialul fetei de masa si a veselei. "Modul in care percepem mancarea constituie o experienta multisenzoriala, care nu are de-a face doar cu gustul si cu textura alimentelor, ci si cu aroma si aspectul mesei", spun autorii studiului, publicat in revista Flavour.

Specialistii au explicat ca inainte de a gusta mancarea, creierul isi formeaza deja o imagine despre aceasta, spun expertii de la Universitatea din Oxford.

Iata cateva din concluziile legate de modul in care gustul alimentelor, in functie de farfuria sau tacamurile folosite.

S-a probat ca farfuriile rosii sunt recomandate persoanelor care trebuie sa manance mai putin sau care vor sa slabeasca.

Mancarea picanta mancata cu cutitul este mai iute decat daca este mancata cu o lingura sau o furculita, iar, daca este mancata cu o furculita din plastic, ea pare a avea un gust "mai bogat".

O portie de ciocolata calda are un gust mai bun daca este servita intr-o ceasca portocalie sau crem, decat daca este servita intr-o ceasca alba sau rosie.

Paharele galbene fac ca lamaile sa para mai gustoase in sucuri, in tip ce paharele roz fac ca bauturile pe care le contin sa para mai dulci.

  • Cele mai bune alimente de vara

Specialistii spun ca nu exista nici o formula magica legata de asocierea alimente-elemente de decor, totul depinzand de tipul de mancare. Asa ca variatiile pentru gustul alimentelor sunt nenumarate.
 


Lasă un răspuns

Sus