Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Haitasii

Haitasii

Romancierul P.T. Deutermann urzeste in „Haitasii” o poveste captivanta a unor oameni prinsi intr-o ancheta politieneasca atat de socanta, incat transforma universul muncii de detectiv intr-un roman de aventuri.

Publicata in 2005, cartea este un foarte ingenios roman politist in care autorul reuseste cu succes sa rescrie formulele clasice ale genului, aducandu-le in contemporaneitate. Atunci cand pe Internet incepe sa circule un filmulet in care un individ mascat executa cu ajutorul unui scaun electric improvizat criminali care au scapat de justitie, o brigada de detectivi demareaza o ancheta si incearca sa descopere cine este misteriosul asasin al raufacatorilor.

Eroul principal, locotenentul de politie Cam Richards, se implica in investigatii atunci cand fosta lui sotie, un judecator care pusese in libertate doi criminali pentru ca acestia nu fusesera anchetati conform legii, este, la randul ei, ucisa in aceeasi maniera.

Curand, politistul descopera ca, de fapt, asasinatele sunt organizate de o grupare misterioasa de justitiari care isi spun „Haitasii”. De ce si-au luat acest nume? Pentru ca toti cei care doresc sa adere la acest grup trebuie sa indeplineasca o conditie inedita: sa urmareasca o puma si, intrand in barlogul acesteia, sa o fotografieze.

  • „Sunt fan Deutermann inca de la prima lui carte, iar <Haitasii> este, probabil, cel mai bun roman al lui de pana acum.”
    Nelson DeMille

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus