Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Harry Potter – cea mai de succes franciza de film

Harry Potter – cea mai de succes franciza de film

„James Bond” a fost devansat in topul celor mai de succes francize de film din toate timpurile. Seria „Harry Potter” cu cele sase adaptari ale cartilor lui J.K.Rowling au adus incasari de 5.4 miliarde de dolari in toata lumea. Cele 22 de filme oficiale ale seriei „James Bond” (exceptand „Casino Royale”, din 1967, si „Never Say Never” – 1983) au adunat 5 miliarde de dolari din incasari. Daca s-ar lua in calcul doar incasarile din SUA, cele sase filme „Star Wars” s-ar situa pe primul loc, cu 1,9 miliarde de dolari, in comparatie cu 1,7 miliarde ale lui „Harry Potter” si 1,6 ale lui „James Bond”. La nivel mondial, „Star Wars” a incasat 4,2 miliarde de dolari.

Totusi, nu doar bonurile de la casa de bilete conteaza. Cand vine vorba de produse pentru fani, universul lui George Lucas a strans cei mai multi bani. In 2005, revista Forbes estima castigurile imperiului „Star Wars” la 20 de miliarde de dolari, din bilete, carti, jocuri si orice alt produs aflat sub licenta.

Din alt punct de vedere, seria „Bond” este cea mai longeviva. De la primul film din 1962, „Dr. No”, agentul 007 a rezistat testului timpului, desi se pare ca cea de-a 23-a productie este in asteptare.

Ultima carte a lui J.K. Rowling, „The Deathly Hallows”, va fi adaptata in doua filme, primul fiind programat pentru noiembrie 2010. Cum micutul vrajitor are inca milioane de fani, „Harry Potter” se pare ca isi va pastra locul in top. Este important de mentionat ca sumele nu au fost recalculate in functie de inflatie. In aceste conditii, atat filmele „James Bond”, cat si saga „Star Wars”, ar fi cu mult in fata lui „Harry Potter” la capitolul incasari la box office.

Intre timp, regizorul James Cameron lucreaza la doua continuari ale filmului „Avatar”, conform publicatiei Los Angeles Times. „Avatar” a adus 10 milioane de dolari in 2009, dupa estimarile site-ului Box Office Mojo, dar viitoarea franciza are toate sansele sa isi devanseze concurenta.

  • „Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 1” („Harry Potter si Talismanle Mortii: Partea 1”) va avea premiera in Romania pe data de 26 noiembrie 2010.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus