Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Harry Potter si Ordinul Phoenix

Harry Potter si Ordinul Phoenix

Harry Potter nu a primit nicio veste dupa confruntarea pe care a avut-o cu Voldemort. Iar scrisoarea pe are o primeste il anunta ca va fi exmatriculat de la Hogwarts, din cauza folosirii ilegale a magiei in afara scolii. Singura speranta a lui Harry este sa se apere singur, in fata Curtii conduse de Ministrul Magiei, Cornelius Fudge, care are motivele sale personale de a-l indeparta pe tanarul vrajitor din scoala.

Dar Harry este achitat, datorita interventiei venerabilului director al scolii Hogwarts, Albus Dumbledore. Intoarcerea lui la Hogwarts este insa plina de presimtiri rele si ingrijoratoare, intrucat Harry simte cum comunitatea vrajitorilor incepe sa creada ca povestea celui care l-a infruntat recent pe Voldemort este o minciuna.

Simtindu-se ostracizat si singur, Harry este bantuit de cosmaruri care-i prevad evenimente sinistre. Mai rau, singura persoana care-l putea sfatui cel mai bine, profesorul Dumbledore, devine dintr-o data foarte distant. Intre timp, in efortul de a-l urmari pe Dumbledore si pe elevii de la Hogwarts, Fudge numeste o noua profesoara la disciplina Apararea impotriva Magiei Negre, pe duplicitara Dolores Umbridge.

Din pacate, cursul de aparare magica ii lasa pe tinerii vrajitori total nepregatiti pentru a se apara singuri de eventualele forte ale intunericului. Asa ca, la propunerea lui Hermione si a lui Ron, Harry este convins sa rezolve aceasta problema singur. Intalnindu-se in secret cu un mic grup de elevi ce se autointituleaza „armata lui Dumbledore”, Harry ii invata cum sa se apere singuri impotriva fortelor raului, pregatindu-i astfel pe tinerii vrajitori pentru extraordinara batalie ce va avea loc.


DANIEL RADCLIFFE
este foarte cunoscut pentru rolul baiatului vrajitor din toate filmele realizate dupa cartile lui J.K. Rowling. La inceputul acestui an, Radcliffe a jucat primul sau rol important in teatru, interpretand rolul lui Alan Strang, din piesa „Equus”. Daniel va putea fi urmarit si in filmul australian „December Boys”, care va avea premiera in septembrie 2007. In aceasta vara, el va filma si pentru filmul de televiziune „Baiatul meu, Jack”, care descrie povestea fiului de 17 ani a lui Rudyard Kipling, care nu s-a mai intors din primul razboi mondial.

RUPERT GRINT reapare in rolul celui mai bun prieten a lui Harry Potter, Ron Weasley, rol pe care l-a interpretat in toate filmele din serie. Performanta sa i-a adus numeroase aprecieri: nominalizarea la Premiul Criticilor de Film Britanici si Premiul tanarului artist pentru cel mai promitator debut. In 2006, Grint a aparut alaturi de Julie Walters si Laura Linney in filmul „Driving lessons”. Cand nu se afla pe platoul de filmare, Grint poate fi gasit adesea pe terenurile de golf.

EMMA WATSON revine in rolul Hermionei Granger, vechea prietena a lui Harry Potter. Aparitia in primul film „Harry Potter” a marcat debutul ei profesional in film si i-a adus premiul tanarului artist pentru cel mai bun rol secundar. Performanta sa din rolul Hermionei i-a adus recunoasterea internationala, concretizata in numeroase premii si nominalizari. In plus, cititorii revistei „Total Film” au ales-o ca avand cea mai buna interpretare in filmul „Harry Potter si Prizonierul din Azkaban”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus