Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Incepe EUROPAfest 2010

Incepe EUROPAfest 2010

Peste 250 de artisti din 36 de tari sustin concerte de exceptie pe scenele Capitalei – Sala Auditorium, Art Center Tinerimea Romana, Hard Rock Cafe sau Art Jazz Club vor rasuna in acordurile unora dintre cele mai cunoscute nume ale scenelor Europei si SUA. Editia cu numarul 17 a EUROPAfest ia startul pe 7 mai, printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

In debut, EUROPAfest 2010 prezinta in premiera absoluta imnul oficial al Europei pe ritmuri jazz, o reinterpretare eleganta si proaspata a celebrei „Oda Bucuriei” – L. v. Beethoven. Astfel, aranjamentul semnat de Charlie Schmid si Luigi Gageos imbraca binecunoscuta tema in note bogate de ethnic-jazz, subliniind diversitatea culturala a Europei sarbatorita pentru sapte zile in cadrul festivalului. In zilele urmatoare, mari artisti ai scenei muzicale europene vor aduce muzica buna in fata publicului bucurestean. Orchestra da Tre Soldi (Italia), Stelzhamma (Austria), Ql (Romania), Parafusions (Italia, Ungaria), Saxest & Siim Aimla (Estonia) si Milo Suchomel Quartet (Slovacia) vor sustine concerte de jazz, blues si pop cu umor si rafinament, cu note de funk, swing sau tango, cu ritm si poezie.

Totodata, cel mai puternic concurs de jazz din regiune – Bucharest International Jazz Competition, ajuns la editia a 4-a, va provoaca sa gustati savoarea noilor tendinte ale acestui gen muzical, un jazz modern, contemporan, accesibil oricarui iubitor de muzica buna. Si pentru ca muzica buna nu are limite, EUROPAfest imbraca primavara in acorduri de pian la a 17-a editie a Jeunesses International Music Competition. 71 de pianisti din 23 de tari vor transforma Bucurestiul intr-un oras romantic si idealist interpretand, fiecare in stilul sau, opere celebre de Bach, Chopin, Beethoven sau Ravel.

  • Biletele pentru EUROPAfest 2010 se gasesc in reteaua magazinelor Diverta si Flanco, la Libraria Engleza si online pe www.ticketfan.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro.
  • Programul festivalului il gasesti aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus