Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Inceputul

Inceputul

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este cel mai bun in domeniul periculoasei arte a extractiei, adica al furtului de informatii si secrete pretioase din subconstientul oamenilor in timp ce acestia viseaza, cand mintea lor este cel mai vulnerabila. Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de cautat, de o valoare inestimabila in complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a facut in acelasi timp sa piarda tot ceea ce era mai important pentru el si l-a transformat intr-un fugar international.

Acum i se ofera o sansa sa recapete tot ceea ce a pierdut: o ultima misiune i-ar putea reda viata de dinainte daca reuseste un lucru imposibil, opusul extractiei de informatii: implantarea lor in mintea cuiva. Insa un inamic periculos urmareste fiecare miscare a lui Cobb si a echipei sale, in scopul de a-i impiedica sa-si duca la indeplinire misiunea. Iar Cobb este singurul care ar fi putut anticipa acest lucru.

Din distributia filmului „Inception” mai fac parte: Marion Cotillard („La Vie en Rose”), Ellen Page („Juno”), Ken Watanabe („The Last Samurai”), Joseph Gordon-Levitt („500 Days of Summer”), Cillian Murphy („Batman Begins”), Tom Berenger („Platoon”) si Michael Caine („Batman Begins”).

Regizorul Christopher Nolan a declarat ca ideea realizarii acestui film il pasioneaza de aproape zece ani. „Dintotdeauna am fost fascinat de vise si de relatia lor cu starea de veghe. Mi s-a parut foarte interesant si paradoxal faptul ca tot ceea ce se intampla in vis – indiferent ca ne inspira teama sau, dimpotriva, bucurie – este productia mintii omenesti, iar ceea ce se spune despre potentialul limitat al imaginatiei este extraordinar. De aceea, am inceput sa ma gandesc cum as putea folosi toate acestea intr-un film de actiune de mare amploare, dar care sa aiba si o dimensiune umana.”

„Inception” pleaca de la premiza ca este posibil sa patrunzi in visul cuiva si astfel sa ai acces la subconstient, care pastreaza cele mai adanci si mai pretioase secrete.

„Ideile sunt ca niste paraziti. Odata prezente in mintea umana, lasa o urma de nesters care va fi pastrata undeva. Filmul presupune ca exista indivizi capabili sa intre in universul intim si personal al viselor si sa fure aceste informatii.”, spune regizorul Christopher Nolan.

Pentru filmari, echipa de actori si realizatori au calatorit pe patru continente, in sase tari, experimentand canicula din Tanger, zapezile din Calgary, trecand prin agitatia marilor metropole Tokyo, Paris si Los Angeles, pana in hangarele aerodromului din Cardington, Anglia.

Christopher Nolan a fost regizor, co-scenarist si producator al filmului de mare succes „The Dark Knight” / „Cavalerul negru”, care a facut incasari de peste 1 miliard de dolari in lumea intreaga.

Au urmat: thriller-ul psihologic „Insomnia”, cu Al Pacino, Robin Williams si Hilary Swank, „Batman Begins” / „Batman – Inceputuri”m cu Christian Bale si Heath Ledger, si „The Prestige” (regizor, co-scenarist si producator), film care a fost nominalizat la premiul Oscar. In prezent, Christopher Nolan lucreaza la un nou film din seria „Batman” si la un nou „Superman”.

  • Premiera in Romania: 30 iulie 2010.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus