Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Intreaba-ma orice – Mihaela Radulescu

Intreaba-ma orice – Mihaela Radulescu


Mihaela Radulescu
este autoarea Polirom cu cele mai mari cifre de vinzari. Volumul Niste raspunsuri s-a situat pe locul I in topul de vinzari al editurii, atit in clasamentul general realizat la sfirsitul lui 2009, cit si in 2010.

Cartea de debut a Mihaelei Radulescu, Despre lucrurile simple, bestseller din 2007 si pina astazi, ocupa pozitia secunda in topul general de vinzari al Editurii Polirom, dupa romanul-cult De veghe in lanul de secara.

Pornind de la convingerea ca „semnul intrebarii este semnul evolutiei”, noul proiect editorial este o invitatie la autocunoastere, autoarea punind la dispozitia cititorilor peste 400 de „motive” de autoreflectie. O carte interactiva, initiata de autoare, dar a carei lectura poate avea tot atitea „chei” pe cit de este de variat numarul cititorilor: sub fiecare dintre cele 425 de intrebari din volum exista spatiu pentru formularea raspunsurilor de catre cititori. Un proiect editorial care, in final, se transforma intr-unul personal.

De asemenea, cartea include povestiri cunoscute, dar si inedite, ilustratii de Ana Ularu, Andreea Esca si Dani Otil, precum si o fotografie semnata Florin Radulescu. Volumul are pagina lui de facebook, cu numele cartii.

„Cind am vrut sa devin scriitor, nu mi-a dat prin cap sa scriu despre mine, mai ales dupa ce am fost atit de mult timp (si in atitea chipuri in care atit de rar ma regasesc)… Mihaela Radulescu. Am vrut pur si simplu sa nascocesc povesti, sa deschid subiecte banale, dar sa le dau stralucirea din ochii cititorului care se regaseste in ele. Nu m-am dus nici la capatul lumii, nici la marginea intelesurilor pentru a scrie, ci am preferat calea simplitatii. Imi place sa scriu despre iubire, pentru ca e tema oricarui suflet frumos. Imi place sa pun in incurcatura cititorul cu apucaturile indraznete ale personajelor mele, pentru ca astfel il fac sa viseze. Cred enorm in capacitatea de a visa, mai ales cind viata inca nu ti-a dat tot ce i-ai cerut. Lumea despre care scriu este lumea in care ma simt cea mai libera fiinta si primesc in ea pe oricine are fiori de arcuit si dorinte de incarcat.” (Mihaela Radulescu)


Fragment din Prefata

„Cei care au prea multe certitudini ma infricoseaza. Ii prefer pe cei mai nesiguri cind vine vorba de viata, ii prefer pe cei care formuleaza intrebari si le adreseaza spre a afla raspunsuri (pe care sa le si asculte!)… Sa gindesti despre tine pe cont propriu, fara influente si lozinci, fara citate si platitudini, cu sinceritate, fara grija pentru imagine sau reputatie, este un lux pe care tot mai putini par sa si-l permita. Cultura moderna naste oameni siguri pe ei, care n-au indoieli, care sint mai corporatisti decit un banc de pesti, care au mai mult self-confidence decit bucurii, emotii, ginduri, fantezii… Ei nu opereaza cu echivocul, ci cu «stiu eu sigur…». Poate macar unii dintre ei se opresc putin din cursa si fac exercitiul tonic al unei intrebari lamuritoare, adresata inainte de a fi prea tirziu.

Mecanismul intrebarii nu este acelasi pentru fiecare – unii au nevoie neaparat de context, altii se straduiesc sa afle pe cont propriu, folosind intrebarea doar in climaxul nedumeririi, altii traiesc macinati de o intrebare ca de un organ intern bolnav, sperind sa afle raspunsul din intimplare… «De ce?» este intrebarea care ar trebui sa fie stilpul de rezistenta al tuturor actiunilor din viata noastra («de ce eu?» este intrebarea care ajunge intotdeauna ultima la intilnirea cu rezolvarea unei probleme…). Daca pentru multe aspecte ale vietii noastre personale si profesionale am raspunde corect la intrebarea «de ce?», am elimina, probabil, multe inadvertente cu care ne confruntam suplimentar.[…]

Semnul intrebarii este semnul evolutiei. Va invit sa profitati si sa va infruptati din intrebarile… despre voi.” (Mihaela Radulescu)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus