Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Iubire si dependenta

Iubire si dependenta

Candy (Abbie Cornish) este o tanara si frumoasa pictorita, ce descopera impreuna cu iubitul ei DAN (Heath Ledger), cateodata poet, ce este dragostea. Iubirea lor este ca Paradisul: ii preocupa doar sporirea ei si abandonarea lor totala in placere. Prin intermediul heroinei cei doi se simt liberi. Ei cred ca viitorul lor impreuna este invincibil.

In curand indragostiti, nu mai au nimic de amanetat, moment in care Candy incepe sa se prostitueze. Dan nu se opune si fara sa-si dea seama cei doi trec granita si nu mai sunt in Paradis. In timp ce dependeta lor de droguri devine tot mai puternica, hotarasc sa-si reinnoiasca juramintele de iubire si sa se casatoreasca.

 

Din cauza drogurilor ajung insa sa-si petreaca cea cea mai importanta zi din viata lor in aburii extazului, fara sa realizeze prea mult ce se intampla in jurul lor. Parintii lui Candy sunt tulburati si privesc neputinciosi cum fiica lor aluneca spre o stare de agonie pe care nu o pot defini.

Pe masura ce zilele trec, dependenta de droguri precum si dependata unuia fata de celalalt e din ce in ce mai evidenta. Prietenul lor Casper, profesor toxicoman si mentor incapatanat, ii urmareste observandu-le declinul. Casper este cel mai rafinat prieten pe care ti l-ai putea imagina dar este si el dependent de droguri.

Furia lui Candy ca visul nu s-a implinit intervine si destrama relatia celor doi. Ea se prabuseste in haos si ajunge intr-un centru de reabilitare. Despartirea e umilitoare pentru Dan. Desi o iubeste mult pe Candy el reuseste sa vada totul foarte clar. Intelege ca, la fel ca si Candy, a primt o a doua sansa.

  • La baza filmului sta romanul australian Candy, scris de Luke Davies. Producatoarea Margaret Fink a citit cartea la scurt timp dupa ce a fost publicata, in 1997, si i-a propus autorului sa realizeze impreuna un alt fel de film. Cand Luke Davis a venit cu ideea sa produca o comedie muzicala, Margaret i-a prezentat propunerea regizorului Neil Armfield.
  • Producătorii filmului cautau pentru rolul lui Candy un tanar inger. Autorul romanului isi descrie personajul astfel: „O tulburatoare mixtura intre forta si fragilitate, cu o energie de nestavilit”. Producatoarea Margaret Fink a remarcat-o pe Abbie Cornish in 1997, in drama „Wildside”, cand actrita avea 14 ani. Cand a intalnit-o in 2000, Margaret a fost convinsa ca a gasit actrita potrivita pentru rolul principal.
  • Punctul critic pentru regizor a fost sa-i aduca pe Abbie Cornish si Heath Ledger sa dea o proba impreuna. „Mi-am dat seama ca exista o anumita atractie intre ei. A fost fantastic! Am simtit ca Abbie este un mesager al emotiilor si are o profunzime sufleteasca pe care camera reuseste sa o surprinda foarte bine”, spune Neil.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns