Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Iubiri din trecut

Iubiri din trecut

Personalitate de necontestat a cinematografiei internationale, Claude Lelouch aduce in premiera pe marile ecrane din Romania cea mai recenta productie a lui, filmul „Iubiri din trecut”. „Intotdeauna am fost un regizor care prefera sa-si urmeze vocea inimii”, a declarat francezul. „In acest film, am condensat toate pasiunile, sentimentele si obsesiile mele. Intr-un fel, este rezultatul celor 50 de ani de visuri si emotii”.

„Iubiri din trecut” a prins viata pe 8 iunie 2009 in Romania, filmarile fiind continuate apoi in orasul francez Beaune, localitate in care Lelouch a infiintat o scoala de cinematografie. Primul Motor! s-a spus in Studiourile MediaPro din Buftea, regizorul scriindu-si mai departe povestea in locatii celebre din centrul si imprejurimile capitalei: ArCuB, Tribunalul Bucuresti, Teatrul National, Casa Scriitorilor, Palatul Mogosoaia si pe strazile romantice din centrul istoric al Bucurestiului.

Din distributie fac parte vedete consacrate ca Anouk Aimee si Dominique Pinon, dar si actori la inceput de cariera, precum Audrey Dana, Samuel Labarthe, Laurent Couson, Giles Lemaire si Jacky Ido. Pe generic se regasesc si actori romani – Zoltan Butuc, Stefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu si Marie Beldiman au avut onoarea de a lucra alaturi de nume sonore ale cinematografiei franceze, dar si cu muzicieni celebri: Massimo Ranieri, Liane Foly si Raphael.

Filmat in cinci saptamani, „Iubiri din trecut” reuseste sa cuprinda intr-un mod ingenios sase decenii de istorie europeana vazute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretata de actrita Audrey Dana. Inspirat din cartea lui Lelouch – Ces Annees la, „Iubiri din trecut” prezinta cu multa emotie povestea unei femei al carei curaj si atitudine contureaza perfect silueta eroinei moderne.

  • Premiera in Romania: 24 septembrie 2010.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus