Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Jack Johnson – Sleep through the static

Jack Johnson – Sleep through the static

„Sleep through the static” este cel de-al cincilea si cel mai de succes album de studio al lui Jack Johnson. In februarie 2008, artistul in varsta de 32 de ani a „spart” topurile internationale, urcand pe primul loc in clasamentele din Marea Britanie, Australia, Irlanda si Noua Zeelanda. In SUA, Jack Johnson a intrecut-o la vanzari pe mai cunoscuta cantareata Sheryl Crow.

Muzica hawaii-anului, fost surfer, este calda si sensibila, iar versurile – foarte colorate din punct de vedere politic. Cantaretul este, de altfel, un ecologist convins si co-fondatorul Kokua Hawaii Foundation, organizatie nonprofit care sustine educatia mediului inconjurator in scolile si comunitatile din Hawaii.

Tocmai de aceea, artistul si-a dorit sa-si inregistreze albumul intr-un studio ecologic, construit numai din materiale nepoluante si alimentat de energie eoliana. Este primul album din lume inregistrat in maniera „eco”.

Majoritatea melodiilor de pe acest nou material discografic au mesaje politice si ecologiste. Astfel, piesa care da titlul albumului, „Sleep through the static”, vorbeste despre nepasarea americanilor fata de tragediile din Irak, iar „All At Once” este un cantec despre incal­zirea globala si transformarile climaterice.

Primul single lansat de pe „Sleep through the static” este „If I had eyes”, piesa care respecta tonul folk si soft rock al albumului, dar contine si sound de chitara electrica. Pasiunile lui Jack Johnson sunt muzica, surful si familia, de care nu se desparte niciodata, nici atunci cand merge in turnee.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus