Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Jack şi uriaşii

Jack şi uriaşii

Când eram copil şi-mi citeam poveşti, le şi vedeam cu ochii minţii – ciudat, asta nu se întâmpla când mi le citeau alţii, probabil era chestie de intonaţie. Şi mi-am dorit atât de mult să le văd eroii în acţiune, încât m-am dus mereu cu aşteptări mari să văd ecranizări sau puneri în scenă ale aventurilor acestora. Aşa am ajuns, de exemplu, cu toţi copiii din Bucureşti la matineu la Odeon, ca să văd „Aventurile lui Habarnam“ şi am fost teribil de satisfăcută de cum au mers lucrurile pe scenă. Cu acelaşi sentiment am ieşit şi de la vizionarea ecranizării celebrei poveşti „Jack şi vrejul de fasole“, pe numele ei de scenă „Jack şi uriaşii“ (Jack the giant slayer).

 Poveste de dragoste cu iz de aventură

Acţiunea e cea pe care-o cunoşti, până la un punct, şi anume acela când Jack pleacă să vândă din avutul familiei şi se alege cu nişte boabe de fasole magice. În paralel, apare în scenă şi-o prinţesă – că o poveste de dragoste face lucrurile mai picante şi dă bine la încasări – cu multe vise de aventură în cap, pe potriva lui Jack din acest punct de vedere , dar promisă unei vieţi şi căsnicii tare triste, alături de un înalt demnitar de la Curtea Regatului Cloister, condus de tatăl fetei. N-ai ce face când ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus, iar Jack şi prinţesa Isabelle îşi încrucişează iar destinele, total din întâmplare, ca să intre în aventura vieţii lor, aşa cum şi-au dorit din copilărie. Vrejul de fasole gigant, făurit de boabele fermecate, o izolează pe Isabelle în tărâmul ceresc al uriaşilor, exilaţi acolo cu foarte mult timp în urmă de Erik cel Mare, strămoşul prinţesei, şi a lui coroană magică.

 Succes de box-office

Desfăşurarea acţiunii e foarte uşor de ghicit din punctul în care Jack începe căţărarea pe impresionantul vrej: va găsi prinţesa, o va salva şi va pune lumea la adăpost de ameninţarea uriaşilor. Pe lângă asta, însă, te ţin bine în scaun efectele 3D, comicul câtorva personaje, mutrele fascinant de hidoase ale uriaşilor şi diferenţa dintre proporţiile celor două lumi aflate în conflict.

Sunt mulţumită de ce-au făcut cei de la Warner Bros. cu cei 200 de millioane de dolari cât au avut buget. Având în vedere că, în primul weekend de la premiera mondială, filmul s-a cocoţat pe vrejul box-office-ului până tocmai în vârf, cu 27 de milioane de dolari, ar fi şanse ca producătorii să-şi scoată banii şi încă ceva pe deasupra.

 Distribuţie: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor, Stanley Tucci

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus