Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Jamie Oliver: Mancarea sanatoasa nu este scumpa

Jamie Oliver: Mancarea sanatoasa nu este scumpa

Toata lumea il cunoaste pe Jamie Oliver si unii dintre noi am incercat, acasa, preparate facute dupa retetele lui. Jamie Oliver este si cel care s-a straduit si a si reusit sa transforme in realitate conceptul de alimentatie sanatoasa, pledand pentru mancarea gatita in casa.

De data aceasta Jamie Oliver este cel care sustine ca mancarea sanatoasa nu este scumpa, plecand de la constatarea ca oamenii care nu au venituri mari nu stiu sa aleaga mancarea si cumpara cele mai scumpe variante de mancare care, nu sunt neaparat si sanatoase.

Jamie Oliver a vorbit despre o familie pe care a intalnit-o pe cand pregatea o emisiune, familie care manca extrem de nesanatos, consumand produse fast food, din convingerea ca acestea sunt cele accesibile. Celebrul bucatar a adaugat ca familia cu pricina investise intr-un televizor urias.

“Unele din cele mai interesante mancaruri ale lumii vin din zone unde oamenii au probleme financiare. Aroma vine dintr-o bucatica de carne ieftina, or din ceva gatit pe indelete. Nu vreau sa para ca judec, dar am petrecut foarte mult timp in comunitati sarace si mi se pare greu sa vorbesc despre saracia din lumea de azi. E fascinant sa vezi ca in 7 din 10 cazuri, cele mai sarace familii aleg cele mai scumpe si nesanatoase variante sa isi hraneasca familia”, a spus starul britanic.

Jamie Oliver a inceput o serie de emisiune prin care vrea sa arate ca mancarea sanatoasa nu este scumpa, emisiunea fiind intitulata: “Mesele economice ale lui Jamie“, care are scopul de a-i ajuta pe oameni sa economiseasca bani pe mancare.

Ca exemplu de tari in care se gateste ieftin si bun, el a dat Spania si Italia. “As vrea sa-i teleportez pe cei care spun ca mancarea sanatoasa este scumpa in casa unui sicilian care are 10 rosii cherry, 25 de scoici si un pachet de spaghete de 60 de pence din care face cele mai extraordinare paste”.

Sustinem pozitia lui Jamie Oliver cu cateva argumente. Cea mai sanatoasa mancare este cea gatita in casa. Cele mai bune alimente le gasesti in piata si in macelariile din piata. A manca in felul in care o face bunica, prin ale carei maini, trecea tot ceea ce ajungea pe masa, de la pateul de ficat si gemul pentru masa de dimineata, pana la borsul din ciorba si biscuitii de la gustare, este cel mai sanatos si ieftin mod de a manca.

A gati in casa nu este nici pe departe o filozofie, iar tot ceea ce gasesti in marile magazine, gata preparat, se poate face in casa, mult mai bun si mult mai sanatos.

Comments

comments

Leave a Reply