Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Janet Jackson – Discipline

Janet Jackson – Discipline

In 2008, Janet Jackson revine dupa o pauza de patru ani cu un nou material discografic, „Discipline”.

Este al zecelea ei album de studio si a fost realizat in colaborare cu producatori cunoscuti, ca Jermaine Dupri (viitorul sot al lui Janet), Ne-Yo, Rodney Jerkins si Tricky Stewart. Despre titlul albumului, artista declara:

Site-uri oficiale:

„Ca si concept si chiar ca si stil de viata, disciplina ma defineste. A existat inca de la inceput in viata mea si m-a ajutat in cariera foarte mult. Dar de-abia la acest album am inteles cu adevarat ce inseamna disciplina”.

BIOGRAFIE SI CARIERA
Janet Jackson s-a nascut in 1966, fiind mezina familiei Jackson, cunoscuta in SUA pentru talentul muzical al membrilor ei. In pasiunea ei pentru muzica, Janet a fost influentata in mare masura de fratii ei, cunoscuti ca Jackson 5.

Alaturi de ei, Janet a aparut pentru prima oara pe scena, la varsta de 7 ani. Trei ani mai tarziu, publicul american a remarcat-o in sitcom-ul „Good Times”, apoi in serialele „Diff’rent Strokes”, „A New Kind Of Family” si „Fame”.

Hotarata sa se dedice unei cariere muzicale, Janet Jackson a lansat doua albume („Janet Jackson” – 1982 si „Dream Street” – 1984), care s-au bucurat de succes, in special in randul tinerilor americani. Cu albumul „Control” din 1986, Janet s-a reinventat si si-a asigurat un loc in istoria pop/R&B a muzicii.

In 1989, cantareata a lansat „Rhythm Nation 1814”, un album care a stationat patru saptamani pe pozitia cea mai inalta a topurilor din SUA. Turneul Rhythm Nation World Tour din 1990 este si astazi cel mai de succes turneu al unui album la debut, cu peste 2 milioane de spectatori in intreaga lume.

Mai mult decat atat, albumul a fost pretextul de care Janet avea nevoie pentru a vorbi despre drepturile copilului si ale femeii, probleme sociale care au preocupat-o dintotdeauna. Aflata in plin succes, artista a revenit cu o imagine mai sexy si cu un album care s-a vandut in peste 7 milioane de exemplare: „janet.”. Albumul contine hiturile „That’s The Way Love Goes”, „If”, „Again” si „Any Time, Any Place”.

In 1993, Janet s-a dedicat din nou cu actoriei, primind rolul principal in productia „Poetic Justice”. In 1995, dupa ce a realizat impreuna cu fratele ei Michael single-ul „Scream”, a lansat albumul greatest hits „Design of a Decade”, care contine pe langa hiturile deja consacrate si un single nou, „Runaway”.

Cel mai intim si mai personal album din cariera lui Janet este „The Velvet Rope”, lansat in 1997, cu multe aprecieri din partea criticilor. Prin contrast, „All For You” din 2001 marcheaza o schimbare de stil si o noua abordare din partea artistei, plina de energie pozitiva. Janet s-a intors si pe platourile de filmare, alaturi de Eddie Murphy in comedia „Nutty Professor 2: The Klumps”.

Dupa o pauza de trei ani, Janet a revenit cu albumul „Damita Jo”, renuntand la senzualitate in favoarea maturitatii artistice si personale. A urmat „20 Y.O” in 2006 si acum, in 2008, albumul „Discipline”.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus