Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > John Curran – Agatha Christie. Jurnalul secret

John Curran – Agatha Christie. Jurnalul secret

Pe 15 septembrie 2010, s-au impinit 120 de ani de la nasterea Agathei Christie, cea mai populara autoare a lumii, cu vanzari de peste 2 miliarde de exemplare in intreaga lume.

Cand a murit in 1976, la varsta de 85 de ani, Agatha Christie devenise cea mai populara scriitoare a lumii. Cu vanzari de peste 2 miliarde de carti in intreaga lume, ea obtinuse imposibilul: mai mult de o carte publicata anual, incepand cu anii 1920, fiecare dintre ele devenind bestseller.

Fiind atat de prolifica, multi au sustinut ca Agatha Christie avea o memorie fotografica. Era adevarat? Sau in cei 55 de ani de activitate, Christie a recurs la metode mai „lumesti” de planificare a ingenioaselor crime din romanele sale?

Dupa moartea lui Rosalind, fiica ei, la sfiarsitul anului 2004, a iesit la iveala o mostenire remarcabila: 73 de volume scrise de mana autoarei. Desi era cunoscuta existenta lor, aceste caiete fusesera in mare parte ignorate, probabil din cauza faptului ca scrisul atat de celebru al Agathei Christie era foarte greu de descifrat. Dar cand arhivarul John Curran a inceput sa descifreze caietele, a devenit evidenta dimensiunea si importanta acestei adevarate comori.

Comments

comments

Lasă un răspuns