Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Kate Nash – Made of bricks

Kate Nash – Made of bricks

La doar 21 de ani, irlandeza Kate Nash a cucerit topurile muzicale din intreaga lume cu accentul ei putin ciudat, de londonez lower-middle class, versuri usor acide si ritmuri pop cu indie rock, folk si beaturi dance.

„Made of bricks”, albumul ei de debut a fost deja premiat cu platina. Cele 12 piese, unele mai alerte, altele mai lente, au toate in spate o poveste despre un el si o ea si despre cum decurge relatia lor. Versurile sunt un amestec de scurte inscrieri in jurnalul unei adolescente si replicile acide ale unei femei mature.

Site oficial:
www.katenash.co.uk

„Nicest thing” este o balada frumoasa care vorbeste despre lucrurile pe care orice persoana indragostita si le doreste. „Dickhead” si „Shit song” sunt reprosuri aruncate iubitului, iar „Pumpkin Soup” – o declaratie inflacarate de dragoste.

„Foundations” si „We get on” sunt cantece foarte ritmate, care vorbesc despre relatii din perspective diferite: una care nu mai functioneaza si una care abia se naste.

Kate Nash s-a nascut in Dublin, in 1987, si a crescut in Harrow, Londra. De mica a fost pasionata de muzica si a invatat sa cante la pian, dar visul ei era sa devina actrita.

Pentru ca nu a reusit sa intre la academie de teatru Bristol Old Vic Theatre School, Kate s-a reorientat catre muzica, infiintandu-si o trupa cu care canta coveruri dupa piese celebre.

Mai mult decat atat, Kate a inceput sa si compuna cantece, pe care le-a postat apoi pe Myspace. Primele au fost „Caroline’s a victim” si „Birds”, un cantec acustic despre un baiat care incearca sa-si exprime sentimentele in fata unei fete indiferenta la spusele lui.

Succesul lor a atras atentia specialistilor din industria muzicala si, curand, cantareata a semnat un contract cu casa de discuri Fiction Records. Albumul ei de debut, „Made of Bricks”, a urcat direct pe locul 1 la vanzari in Marea Britanie, iar primul single, „Foundations”, a devenit un hit in intreaga lume.

In 2008, Kate Nash a avut trei nominalizari la Brit Awards, pentru Cel Mai Bun Single – „Foundations”, Cea Mai Buna voce feminina si Cel mai bun debut. A castigat in final premiul pentru Cea mai buna voce feminina. Recent, publicatia Rolling Stone a inclus-o pe Kate Nash intr-un Top 10 al artistilor de urmarit.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus