Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > La vie en rose

La vie en rose

Din copilarie pana la glorie, de la victorii la suferinte, de la Belleville la New York, „La Vie en Rose” prezinta viata iesita din comun a lui Edith Piaf. De-a lungul unui destin aproape neverosimil, descoperim sufletul unei artiste si inima unei femei. Plina de viata, fragila si in acelasi timp indestructibila, si-a dedicat viata artei pana la sacrificiu, devenind o cantareata nemuritoare.

O interpretare de exceptie aduce Marion Cotillard, in rolul lui Edith Piaf, alaturi de care ii mai regasim pe: Jean-Pierre Martins, Gerard Depardieu, Clotilde Courau, Sylvie Testud.

Din cartierele sarace ale Parisului, la luminile orbitoare ale New York-ului, viata frantuzoaicei a fost o continua lupta: sa cante, sa supravietuiasca, sa iubeasca, sa traiasca.

Crescuta in saracie, salvarea lui Edith a fost vocea sa magica, au fost romantele ei pasionale si prietenia pe care a legat-o cu nume mari ale epocii: Yves Montand, Jean Cocteau, Charles Aznavour, Marlene Dietrich, Marcel Cerdan etc., ajungand una dintre cele mai mari figuri ale culturii muzicale mondiale.

Simbol al femeii nascute sa iubeasca, Edith Piaf isi canta nefericirea, iubirea si sacrificiul cu o voce, care, odata auzita, devine imposibil de sters din memorie. A lasat in urma melodii care vor dainui inca mult timp de acum incolo, o dovada fiind chiar filmul „La vie en rose”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus