Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Lavanda, cel mai bun relaxant natural

Lavanda, cel mai bun relaxant natural

 

Lavanda se dovedeste a fi cel mai bun relaxant natural. Florile violete au efect antidepresiv, sedativ si calmant cunoscut, dar o serie de detalii in plus, arata ca aceasta functioneaza chiar mai bine decat antidepresivele cunoscute. Lavanda este indicata in caz de insomnie, labilitate psihica si stres. Scade febra, are efect antiseptic si cicatrizant.

Studiile recente au dovedit ca pacientii care au luat un supliment cu lavanda administrat pe cale orala, au avut niveluri mai scazute de anxietate decat persoanele carora li s-au administrat medicamente placebo sau antidepresive clasice. Confirmarea vine din partea cercetatorilor austrieci, in urma unui studiu efectuat de Facultatea de medicina din Viena, pe un esantion de peste 500 de persoane diagnosticate cu tulburari de anxietate si depresie.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/27/lavanda-cel-bun-relaxant-natural-3.jpgConform rezultatelor, rata anxietatii a scazut cu 14% pentru grupul de pacienti care a primit suplimente cu lavanda, si doar cu 11% pentru cei carora li s-au administrat antidepresive, si cu 9% pentru cei care au primit medicamente placebo.

Cercetatorii considera ca lavanda, prin anumite substante specifice pe care le contine, actioneaza asupra substantelor chimice din creier ce controlează anxietatea si are mai putine efecte secundare decat antidepresivele prescrise in mod obisnuit.

Mai trebuie spus ca aroma de levantica au un efect calmant general, dar pentru a profita la maximum, esentlele trebuie sa fie cu adevarat naturala.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus