Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Liceenii – cel mai frumos film de dragoste romanesc

Liceenii – cel mai frumos film de dragoste romanesc

Liceenii„, regizat de Nicolae Corjos in 1987, este cel mai frumos film de dragoste romanesc, potrivit rezultatelor unui chestionar online postat pe site-ul Mediafax. Filmul a fost ales de 36,19% dintre cei aproximativ 970 de votanti, fiind urmat de „Declaratie de dragoste” (1985), semnat tot de Nicolae Corjos, care a obtinut 36,08% din voturi.

Pe locul al treilea in calsamentul Mediafax s-a clasat filmul „Buletin de Bucuresti” (1982), de Virgil Calotescu, cu 18,45% din voturi, urmat de „California Dreamin’ (nesfarsit)” (2006), de Cristian Nemescu, cu 4,95% din voturi, si „Marti, dupa Craciun” (2010), de Radu Muntean – 4,33% din voturi.

„Liceenii” este povestea de dragoste dintre doi boboci de liceu, interpretati de Stefan Banica Jr. si Oana Sarbu. Un alt film despre iubire si viata de liceu care a umplut cinematografele, „Declaratie de dragoste” poate fi considerat unul dintre primele „love story-uri” romanesti. Cuplul indragostitilor este format din Adrian Paduraru si Teodora Mares, iar Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu fac doua roluri de neuitat in ipostaza faimosilor profesori Socrate, respectiv Isoscel.

Buletin de Bucuresti” este povestea unei relatii care incepe din interes, dar se termina cu o iubire si ii are ca actori principali de Catrinel Dumitrescu si Mircea Diaconu.

California Dreamin’ (nesfarsit)” ii are in distributie pe Armand Assante si pe Razvan Vasilescu. Filmat in 2006, „California Dreamin'” marca debutul in lungmetraj al regizorului Cristian Nemescu. La o luna si jumatate dupa incheierea filmarilor, regizorul in varsta de doar 27 de ani si inginerul de sunet Andrei Toncu au murit intr-un accident de masina.

Marti, dupa Craciun” este cel mai recent film al lui Radu Muntean si spune povestea unui barbat (interpretat de Mimi Branescu), care trebuie sa aleaga intre sotie si amanta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus