Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > 18 octombrie – Ziua Internațională Împotriva Traficului de Persoane

18 octombrie – Ziua Internațională Împotriva Traficului de Persoane

La ora actuală, cele mai multe victime ale traficului de persoane din întreaga Europă provin din România, țara noastră aflându-se pe primul loc în clasament. De asemenea, România se află pe o poziție fruntașă și în topul țărilor cu cel mai mare număr de victime ale traficului uman, ocupând locul trei în UE după Olanda și Regatul Unit, conform ultimelor date ale Comisiei Europene.

Statistici:

  • 6 din 10 victime sunt femei
  • jumătate dintre victime au sub 18 ani
  • a crescut semnificativ numărul băieților minori care au devenit victime
  • Recrutorii sunt în principal rudele de gradul I sau partenerii de viață

Deși exploatarea sexuală rămâne cea mai frecventă, se accentuează noi forme de exploatare: exploatarea identității, căsătoria forțată și exploatarea asociată acesteia, precum și exploatarea pentru cerșetorie și vânzare de organe.

Cu ocazia Zilei Europene împotriva Traficului de Persoane, București Mall și Fundația Ușa Deschisă au organizat pe 18 octombrie un eveniment inedit, în care femeile creat o vitrina vie, cu mesajul: <<„De vânzare” nu este o etichetă pentru oameni>>. Scopul evenimentului a fost de a avertiza cu privire la poziția fruntașă ocupată de România între țările europene, precum și de a face apel la implicarea publicului pentru a învăța cum să prevină și să limiteze acest fenomen atât de răspândit în România.

Publicul se poate implica în prevenția sau limitarea traficului, fie sesizând orice situație de trafic la 112, fie devenind voluntar într-o asociație neguvernamentală care oferă asistență victimelor, fie prin donații.

Foto: PR

Comments

comments

Leave a Reply