Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Baiatul prost si frizeul istet. Sau invers….

Baiatul prost si frizeul istet. Sau invers….

Se spune că atunci când judeci pe cineva să o faci ca și cum te-ai judeca pe tine pentru că altfel este posibil ca judecata să fie strâmbă. Mai mult atunci când spui despre cineva că nu știe, că-i prost, că-i neputincios ia în calcul că este posibil să fii tu cel care nu știe, care-i prost sau neputincios.

Sa vă spun o poveste!

Era un frizer șugubăț. Îi plăcea foarte tare să caute nod în papură și să râdă de oameni. Îi plăcea foarte tare să-i ia pe oameni peste picior și să facă glume pe seama lor. Una din victimele lui era un puști pe care de fiecare dată când îl vedea îl chema în frizerie și-și bătea joc de el, spre amuzamentului ștrașnic al lui și al clienților lui. Băiatul trecea aproape în fiecare zi prin fața frizeriei, uneori chiar și de două ori pe zi și niciodată nu scăpa fără ca frizerul să-și bată joc de el.

– Băiatul asta este cel mai prost din lume! E prost ca noaptea și nimic nu o să-l deștepte vreodată. Îi dau cu o mână un galben, cu alta mărunțiș, și tăntălăul alege mereu mărunțișul, le-a povestit frizerul clienților, apoi au râs toți de prostia băiatului.

Nu se liniștiră bine din râsul zgomotos că baiatul cel prost trecu prin fața frizeriei. Frizerul nu ratează ocazia și-l cheamă.

– Bă, esti prost? întreabă frizerul cu ironie nedismulată în glas. Băiatul dă din cap cu un aer indiferet și-i spune: ”Nu-s prost, nu-s!”
– Ba ești, mă, ba ești! Uite aici: niște bănuți și un galben. Pe care-l iei? Băiatul fără să ezite ia mărunțișul și fuge. Frizerul izbucnește în râs și printre hohote zice: ”Ce prost! Ce mare prost!”

Unul dintre clienții din frizerie, contrariat, iese afară și se uită după băiat. Îl vede că-și cumpără un covrig. Îl strigă și-l întreaba de ce ia mărunțișul când putea lua de 10 ori mai mult, luând galbenul. Băiatul îl privește lung și-i spune:
– Dacă aș lua galbenul jocul s-ar termina! Aș lua o data și gata, ar fi ultima dată. dacă iau măruntul primesc in fiecare zi, de mai bine de un an…

Morala: nu se știe niciodată cine este cu adevărat cel prost și cine este cel deștept!

Citeste si: Cea mai simpla lectie de viata

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus