Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Blondele sunt destepte în aceeasi proporție cu brunetele si roscatele

Blondele sunt destepte în aceeasi proporție cu brunetele si roscatele

Blondele sunt de mult timp subiectul glumelor pe seama nivelului de inteligenţă, însă ultimele cercetări au infirmat stereotipurile aplicate în cazul lor.

Cercetătorii au desființat mitul despre intelingenţa blondelor, iar potrivit ultimelor cercetări, culoarea părului depinde doar de codul genetic, fără să se ”vadă” în culoarea părului, notează dailymail.co.uk. O mică diferență a codului genetic le face pe brunete să fie brunete, iar pe blonde, blonde, fără ca aceasta să aibă nici cea mai mică legătură cu nivelul de inteligență, susţin cercetătorii de la Universitatea Stanford, din California.

Studiul demonstrează că nu există absolut nicio legătură între culoarea părului şi alte trăsături ale unei persoane, infirmând mitul nivelului scăzut de inteligenţă al blondelor. Mecanismul genetic care determină culoare părului nu afectează caracteristicile celorlalte părţi ale corpului.

Cercetătorii au mai descoperit că gena responsabilă de apariţia părului blond nu are legătură cu o anumită culoare a ochilor, astfel că ochii albaştri şi părul blond nu sunt asociate genetic.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus