Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Ce semnifica numarul si soiul florilor oferite

Ce semnifica numarul si soiul florilor oferite

În limbajul florilor, trandafirul roșu exprimă o iubire intensă, fiind promisiunea unei iubiri eterne. Însă, fie că sunt albi, galbeni, roz sau roșii, numărul lor transmite și el un mesaj. Prin urmare, numărul florilor oferite variază în funcție de împrejurări. De obicei se oferă flori într-un număr impar, însă există și cazuri când numărul lor poate fi par, dacă se dorește transmiterea unui anumit mesaj fiindcă nu numai tipul și culoarea semnifică ceva, ci și numărul de fire. Dincolo de ideea că un număr par de fire de floare se oferă doar la evenimente triste, ceea ce pare încetățenit, la noi, a oferi un număr par de fire de trandafir poate avea o semnificație cu totul și cu totul specială.

rose-266785_960_720De exemplu, un fir de trandafir este sinonim cu dragoste intensă la prima vedere, iar două se oferă pentru a cere iertare. În jur de zece trandafiri înseamnă mulțumiri aduse persoanei iubite sau însoțesc o cerere în căsătorie. Cine este galant poate oferi în dar și două duzini de trandafiri, iar trei duzini reflectă o iubire mare și alcătuiesc un buchet de logodnă. Toate măsoară însă dragostea!
 
Numărul de trandafiri poate evoca și un element important al relației, cum ar fi lunile sau anii petrecuți împreună, aniversarea unei întâlniri, căsătoria sau cifra purtătoare de noroc a cuplului.

Rozul evocă tandrețe și blândețe, albul reprezintă dragostea pură, portocaliul este carnal, iar galbenul trimite mai degrabă la împăcare. Amestecul de culori permite exprimarea unui amestec de sentimente: trandafiri roșii și roz pentru o iubire ca în prima zi, albi și portocalii pentru o relație durabilă, iar roșii și galbeni pentru o împăcare dorită. Buchetul poate fi personalizat cu o carte de vizită, se pot adăuga o bijuterie, o cutie cu bomboane, o mică sticlă de șampanie sau o sticluță cu parfum, în funcție de imaginație și… inimă.

Cu alte cuvinte florile spun mult mai mult decât o primă impresie…

Dincolo de trandafiri zeci de alte soiuri de flori au semnificații și sensuri care trec dincolo de soiul acestora.

  • Crinul peruan simbolizează bogăție, prosperitate și noroc. Este, de asemenea, floarea prieteniei.
  • Amaryllis, crinul de cameră, este un simbol al frumuseții splendide. Este, de asemenea, o floare utilizată pentru a indica o valoare dincolo de frumusețe.
  • Anemonele într-o notă mai întunecată indică pierderea speranței și un sentiment de părăsire. Într-o notă pozitivă simbolizează anticiparea.
  • Anturium, sau floarea flamingo, este semn al ospitalității. De asemenea, este potrivită pentru a exprima fericire și belșug.
  • Aster înseamnă răbdare, dar și eleganță și rafinament. Sugerează, de asemenea, o iubire a diversității.
  • Pasărea paradisului semnifică bucurie, dar și splendoare. Acesta poate fi, de asemenea, un indicator al unei anticipări interesante și pozitive.
  • Bouvardia dublă simbolizează entuziasm. Este, de asemenea, un indicator al poftei de viață.
  • Calele sunt sinonime cu splendoarea și frumusețea. Calele albe combină aceste două atribute cu puritatea și inocența, asociate cu albul pot fi alegerea perfectă de flori într-un buchet de nuntă.
  • Garoafa simbolizează mândrie și frumusețe. O garoafă roșie este asociată cu dragostea, mândria și admirația; o garoafă roz – cu iubirea unei femei sau a unei mame; una purpurie – cu caracterul capricios; cea galbenă simbolizează disprețul, respingerea sau dezamăgirea; în timp ce o garoafa albă sugerează inocența și iubirea pură. Garoafele cu dungi semnifică un refuz.
  • Crizantema reprezintă fidelitate, optimism, bucurie și viață lungă. O crizantemă roșie transmite iubirea; o crizantemă albă indică dragostea adevărată și loială în timp ce o crizantemă galbenă înseamnă puțină dragoste.
  • Narcisa simbolizează respectul și cavalerismul. Este un indicator al renașterii, al noilor începuturi și semnifică viața veșnică. De asemenea, sugerează iubirea neîmpărtășită. O singură narcisă prevestește o nenorocire în timp ce un buchet cu astfel de flori transmite bucurie și fericire.
  • Margareta reprezintă inocența și puritatea. Ea semnifică, de asemenea, iubirea loială.
  • Toporașul simbolizează mărinimie, luminozitate și frivolitate. Acesta arată, de asemenea, un atașament arzător.
  • Frezia înseamnă inocență și chibzuință.
  • Gardenia semnifică puritate și dulceață. Indică iubirea secretă. Transmite bucurie. Îi spune celui care primește această floare că cel care o oferă este o persoană minunată.
  • Gerbera aparține familiei margaretei și, prin urmare, își asumă simbolismul asociat cu aceasta. Gerbera arată în mod specific voioșie.
  • Gladiolele reprezintă putere de caracter, fidelitate și onoare. Floarea de gladiolă semnifică aducere aminte.
  • Lavanda simbolizează admirație, singurătate și frumusețe. Cea albă transmite un mesaj de protecție și indică faptul că dorințele vor deveni realitate.
  • Zambila semnifică spiritul ludic și o atitudine sportivă și, în mod extrem, nechibzuință. Zambilele denotă, de asemenea, constanță. Cele albastre reprezintă constanța, cele purpurii – tristețea, roșii sau roz – joaca, cele albe – frumusețea și cele galbene – gelozia.
  • Hortensia transmite emoțiile din toată inima. Aceasta poate fi folosită pentru a exprima recunoștința pentru a fi înțeles. În sens negativ, simbolizează răceala și cruzimea.
  • Irisul este semn de elocvență. Irisul violet este un simbol al înțelepciunii și este un transmițător de complimente. Irisul albastru simbolizează credință și speranță, cel galben – pasiunea, în timp ce irisul alb este simbolul purității.
  • Nemțișorul simbolizează frivolitatea sau luminozitate. Este, de asemenea, un indicator al nestatorniciei și trufiei.
  • Liliacul indică inocența tinerească și încredere. Liliacul alb simbolizează smerenia și inocența, liliacul de câmp -caritatea, în timp ce liliacul violet arată prima dragoste.
  • Crinul simbolizează puritatea și frumusețea rafinată. Crinul alb semnifică modestia și virginitatea, crinul portocaliu -pasiunea, cel galben – veselia, în timp ce lăcrămioara simbolizează dulceața și puritatea inimii. Crinul de Paște este simbolul Fecioarei Maria.

Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply