Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Cel mai rau om din lume

Cel mai rau om din lume

Se spune ca la inceputul vremurilor Dumnezeu i-a cerut lui Moise sa aleaga pe cei mai buni 100 de oameni. Moise a facut cum i s-a cerut. I-a adunat pe cei mai bun 100 de oameni. Apoi Dumnezeu i-a cerut sa aleaga 10 oameni din cei 100, adica pe cei mai buni dintre cei buni. Si Moise l-a ascultat si i-a ales pe cel 10. La final, Dumnezeu i-a spus sa-l numeasca pe cel mai bun dintre acestia. Cu greu si dupa multa chibzuinta Moise a ales un om si a spus ca ele este cel mai bun dintre cei buni.

Dumnezeu i-a spus lui Moise sa-l trimita pe cel mai bun om din lume sa-l gaseasca pe cel mai rau om din lume si sa-l aduca cu el in grupul celor mai buni oameni din lume.

Cel mai bun om din lume a plecat si a colindat lumea in lung si lat. A vazut oameni de toate felurile si buni si rai. Cand zicea ca l-a gasit pe cel mai rau om din lume ceva in sufletul lui ii spunea ca poate greseste ca poate dincolo de toata rautatea, omul acela a facut si el ceva bun in viata si poate ca nu-i el cel mai rau om din lume… Si pleca mai departe, sa-l caute pe cel mai rau om din lume.

Dupa ani si ani s-a intors la Moise si i-a spus ca nu l-a gasit pe cel mai rau om din lume!

Mosie, la randul lui, cu teama, si nestiind ce va urma ia spus lui Dumnezeu ca cel mai bun om din lume nu l-a putut gasi pe cel mai rau om din lume.

Si Dumnezeu a zambit! Si i-a spus lui Moise ca acela este cu adevarat cel mai bun om din lume… Moise mirat l-a intrebat cum asta atata vreme cat nu a putut sa-si duca treaba la capat.

Acesta este cu adevarat cel mai bun om din lume, pentru ca a stiut ca in fiecare om exista ceva bun. Acesta este cel mai bun om din lume pentru ca nu i-a judecat pe oameni, pentru ca nu i-a numit ca fiind rai sau buni si pentru ca a ramas vie in el speranta ca cel mai rau om din lume nu exista… Si asa e, nu exista!„.

Nu judeaca! Nu-i judeca pe oameni, pentru ca fiecare poate sa fie fie cel mai rau om din lume, fie cel mai bun om din lume…

Citeste si:

Cea mai fericită femeie din lume
Dumnezeu a murit!

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus