Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Cele mai comune 5 vise ale românilor și interpretările lor

Cele mai comune 5 vise ale românilor și interpretările lor

Fiecare dintre noi visează în fiecare noapte, însă numai o parte dintre noi ne amintim ceea ce am visat. Ne petrecem în jur de 6 ani din viața noastră visând, iar începând cu vârsta de 10 ani, avem, în medie, între 4 și 6 vise pe noapte. Visele pot fi de foarte multe feluri: unele sunt absolut lipsite de sens, altele sunt premonitorii și altele au capacitatea de a da naștere unor realități ulterior; cel mai bun exemplu în acest sens ar fi apariția motorului de căutare Google, care a devenit realitate după ce fondatorul Larry Page a avut un vis de le care a plecat măreața idee.

Gândindu-ne că visele pot reprezenta în anumite cazuri mai mult decât fabulații ale creierului uman,  ne-am gândit să aprofundăm acest subiect. Pentru a afla ce visează cel mai des românii, am apelat la resursele unui un dicționar pentru interpretarea viselor, iar rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare:

#10 Întâlnirea cu Iisus sau cu Dumnezeu

 

Întâlnirea unei figuri divine în vis poate reflecta un sentiment de vinovăție care te macină în ultima vreme, poate reprezenta anunțarea unui test pentru bunătatea ta sau  poate veni ca urmare a unei dorințe împlinite sau a un sentiment de mare bucurie. În general, îți vei da seama dacă este de bine sau de rău, dacă visul marchează o frământare sau anunță ceva.

#9 Pocăirea

Atunci când visezi că te pocăiești, fie ai trăit o experiență destul de puternică, fie urmează să o trăiești în viitorul apropiat. Un astfel de vis poate să releve o etapă de maturizare, conștientizarea unor adevăruri sau a unor greșeli personale. Totodată, un astfel de vis poate să releve și dorința individului de a schimba ceva în viața sa, iar aici poate fi vorba și de anumite aspecte care nu au nici o conexiune cu religia, cum ar fi schimbarea locuinței sau a locului de muncă.

#8 Terorizarea vecinilor

Acest tip de vis poate simboliza revolta ta interioară față de o faptă proprie sau față de ceva ce ai premeditat sau poate fi o manifestare a temerii față de cineva despre care crezi că îți poate pune în pericol familia sau chiar existența. Totodată, dacă visezi că îți terorizezi unul sau mai mulți vecini, acest lucru poate să anunțe faptul că ai ținut multe lucruri în tine și că urmează să răbufnești dacă nu schimbi ceva.

#7 Tragi la sală și devi un magnet pentru femei

Acest tip de vis vine de cele mai multe ori pe urma unei frustrări, care se bazează exact pe contrariul ideii principale a acestui vis. Poate că ești într-o formă fizică mai proastă ca de obicei și acest lucru te frământă sau la fel de bine poate fi vorba despre orice alt obiectiv pe care nu reușești să-l îndeplinești.

#6 De la fericire la coșmar

Dacă visul tău trece de la extaz la agonie într-o manieră bruscă, acest lucru poate însemna că ai traversat stări sufletești mixte într-o perioadă relativ apropiată sau că te aștepți să eșuezi într-o anumită privință. Acest tip de vis poate indica și o oarecare labilitate psihică sau o fază de indecizie din viața unui om.

#5 Ești ostaticul unui terorist

Interpretarea viselor în care unul sau mai mulți teroriști au luat ostateci, iar tu te numeri printre aceștia, face referire la lipsa de încredere pe care ai dezvoltat-o față de o anumită persoană. Poate fi vorba și despre sentimentul de subjugare pe care îl simți într-un anume context, dar și de temerile tale vizavi de eventualele consecințe ale celor întâmplate deja până în acest moment.

#4 Te terorizează un vecin

Atunci când visezi că ești terorizat de către un vecin, mai mult ca sigur nu te poți împăca cu ceva sau cu cineva apropiat din viața ta. Vecinul simbolizează un aspect apropiat, iar agresiunea asupra ta poate fi o transpunere a unei nemulțumiri pe care tu o trăiești.

#3 Vezi ceva macabru, ciudat sau chiar inexplicabil

Un astfel de vis poate veni în momentele în care apare ceva nou în viața ta, ceva neprevăzut cu care nu te-ai obișnuit sau poate fi vorba despre o conștientizare a sinelui, a unor fapte sau reacții ciudate pe care le-ai avut sau obișnuiești să le ai în anumite situații sau în prezența anumitor persoane.

#2 Vezi înfăptuirea unor vrăjitorii

Anticiparea sau conștientizarea unor nereguli pe care alții urmează să le săvârșească se pot manifesta prin visele în care vezi cum se fac anumite vrăji sau farmece. Aceste tipuri de vise pot avea legătură și cu relația ta amoroasă, care ar putea să nu fie bazată pe sentimente curate.

#1 Violezi pe cineva

Acesta este cel mai căutat tip de vis pe tărâmurile noastre: semnificația din spatele acestuia vine din comportamentul brutal și nefiresc al celui care visează față de alte persoane. Persoanele insensibile, care doresc să se impună fără să asculte părerea celorlalți au astfel de vise. Totodată, și cei care se simt respinși de către persoanele pe care le simpatizează pot visa în acest mod.

Sursa foto și text: Pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns