Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Fără Asfalt la mare, cel mai vechi triatlon off-road din România

Fără Asfalt la mare, cel mai vechi triatlon off-road din România

Cea de-a șaptea ediție a triatlonului Fără Asfalt, cel mai vechi tritalon off-road din România, a avut loc în primul weekend de vară în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești. La triatlon s-au întrecut aproximativ 800 de concurenți, atât sportivi profesioniști, cât și pasionați de înot, bicicletă și alergare.

Concurenții la triatlon au înotat 1.000 m în Rezervația Marină 2 Mai – Vama Veche, au parcurs 32 de km cu bicicleta în rezervația naturală Hagieni – Albești și au alergat 6 km pe plaja și faleza 2 Mai – Vama Veche.

Câștigătorul competiției este Mihai (Miță) Baractaru, deținătorul recordului național la proba de Ironman. El a scos un timp total de 1:56:28.

Evenimentul li se adresează atât celor pasionați de triatlon cât și celor care practică doar una dintre probele triatlonului, prin secțiunea de ștafetă a concursului.

În afara competiției de triatlon, pe 5 iunie, a avut loc a doua ediție a Aquathlon Fără Asfalt, cursă de întot și alergare dedicată copiilor între 7 și 14 ani. În funcție de grupele de vârstă, copiii au înotat între 50 m și 150 m și au alergat între 400 m și 800 m.

Fără Asfalt este o asociație club sportiv care și-a definit ca scop popularizarea triatlonului în România și promovarea unui stil de viață activ și responsabil. Evenimentele „Fără Asfalt” au la bază un concept ecologic de întâlnire cu natura fără impact negativ și de depășire a limitelor personale într-o variantă echilibrată.

foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus