Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Future Folk – colecția vestimentară modernă inspirată din portul popular

Future Folk – colecția vestimentară modernă inspirată din portul popular

FUTURE FOLK promovează și revitalizează o piesă esențială a patrimoniului cultural al României cu ocazia Centenarului: costumul tradițional. Ori că e popular, ori că aparține minorităților etnice din țară, reprezintă un simbol care ne reprezintă, pe care trebuie să-l ducem mai departe.

Prin linia vestimentară creată de Carmen Emanuela Popa, doctorand în design la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, nu se reunesc doar simboluri și modele, ci sunt create piese noi, moderne, în ton cu tendințele designului vestimentar internațional. Așa a luat naștere o colecţie avangardistă inspirată de costumele tradiţionale, ce a fost lansată la Palatul Parlamentului în ziua de 20 iunie. Colecția se va transforma într-o expoziție itinerantă la Muzeul Satului din Bucureşti, la Ploieşti şi Tulcea. Atentă la simbolistica şi filosofia din spatele fiecărui obiect, Carmen Emanuela Popa doreşte să lanseze prin creaţiile ei o invitaţie la comunicare, dialog şi înţelegere între oameni. Este de fapt mesajul întregului proiect.

FUTURE FOLK e un proiect inițiat de Alumnus Club pentru UNESCO și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Comisia Națională a UNESCO.

Comments

comments

Leave a Reply