Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Omul este un … creion

Omul este un … creion

Bunicul, simpatic, cu barbă albă, scurtă și îngrijită, cu parul pieptănat cu grijă, cu ochii albaștri, strălucitori și veseli, scria o scrisoare. O scrisoare pentru fiul său plecat departe, cu treabă. Alături de bunic, neastâmpărat și jucăuși, nepotul. Bunicul zâmbea și scria. Copilul își privea bunicul. La un moment dat, întrebă:
– Scrii o poveste?
Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spuse nepotului:
– Scriu o poveste, scriu tatalui tău despre tine, despre mine și despre mama ta, ca să stea liniștit să știe că suntem bine și să muncească cu spor. Dar mai important decât ceea ce scriu este creionul cu care scriu.

– Creionul? s-a mirat copilul.
– Da! Creionul.
– Dar este la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viața mea!
– Da, este un creion oarecare, dar tocmai pentru că este un creion oarecare are cele cinci calități ale unui creion, calități care fac din acest creion, deși este unul obișnuit, un creion special.
– Ce calități are creionul acesta?

Bunicul și-a ridicat nepotul pe genunchi, a luat creionul în mână și a început să numere cele cinci calități ale creionului.

Prima calitate: poți să faci lucruri mari, dar să nu uiți niciodată că există o Mână care ne conduce pașii. Pe această mână o numim Dumnezeu și El ne conduce totdeauna conform dorinței Lui. Creionul nu poate să scrie dacă nu este ținut în mână de cineva. Tot așa și omul, în mâna lui Dumnezeu.

A doua calitate: din când în când mă opresc din scris și să folosesc ascuțitoarea. Asta înseamnă un pic de suferință pentru creion, dar până la urmă va fi mai ascuțit. Deci, creionul suportă durerea și știe că după durere o să fie mai bun și mai frumos. Tot așa și omul, înțelege mai multe după ce trece prin experiențe care-l dor sau îl fac să sufere. Unele dureri ne fac mai frumoși și mai buni!

A treia calitate: poți să ștergi cu guma ceea ce scrie creionul. Nu este nici o greșeală dacă vei încerca să repari ceva rău, să corectezi ceva ce a fost făcut prost. Ceea ce contează este să scrii mai departe și să te menți pe drumul cel bun. Tot așa și omul. Are posibilitatea de a corecta atunci când greșește, dar trebuie să aibă curajul de a face asta.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot așa și cu un om. Nu cotează cum este pe afară atâta vreme cât sufletul lui este bun și frumos.

A cincea calitate: un creion lasă totdeauna o urmă. Tot așa și omul. Lasă mereu urme în urma lui, dar depinde de el dacă urmele vor fi păstrate cu drag sau uitate. Un om trebuie să încerce să fie conștient de fiecare faptă a ta și să facă totulcât mai bine și cît mai frumos.

Citeste si: Scrisoarea de la mama mi-a schimbat viața

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus