Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Opt martie, pe Facebook. Povestile voastre si mai mult decat atat

Opt martie, pe Facebook. Povestile voastre si mai mult decat atat

Opt martie se sărbătorește cel mai bine pe Facebook. Tot acolo am urat si noi cele bune prietenelor noastre, acolo am primit și noi urări. Mai mult, Facebook a fost astazi ca o carte cu povești. Au fost glume, amintiri, citate, proverbe, toate având ca punct central femeia și sarbatoarea zilei de opt martie.

Puse împreuna toate acestea fac o poveste minunata despre femei, despre FEMEIE. Am adunat de pe paginile prietenelor mele, de pe paginile oficiale tot ceea ce a fost demn de adunat despre opt martie. Am adunat gânduri, povești, amintiri, glume și poante….

Le mulțumesc autorilor.

Un vechi proverb spune că Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele. Ele au acea sămânță de dumnezeire pe care o pun și în fiecare dintre noi. Fie că sunt încă aici sau ne veghează din ceruri, mamele sunt umbra care ne ocrotește oriunde și oricând. Ca la un semn, în fața lor suntem din nou copii, iar vârsta adevărată ni se șterge. (C.C.C.)

Pentru mine Ziua Femeii inseamna mult mai mult decat un buchet de flori, un cadou sau o bauta cu fetele. Inseamna lupta a milioane de femei pentru drept de vot, drept de a studia, de a face politica, de a munci in conditii decente, de a decide singure daca vor sau nu sa devina mame, gospodine, aviatoare, cercetatoare, profesoare sau sofer de camion. Cu doar 100 de ani in urma, era o utopie. Pentru multe dintre noi, e firesc si de la sine inteles ca azi votam, studiem, muncim ce dorim, putem fi ce si cine ne dorim. Pentru multe prea multe femei din lumea asta, e inca o utopie.

Chiar si acum, in 2016, exista oameni care considera ca victima unui viol “si-a cerut-o” pentru ca avea fusta prea scurta. Sau ca e amuzant sa glumim despre moldovence batute, ca ar fi fardate deja pentru Haloween. Sau ca o femeie abuzata sta de proasta, nu pentru ca nu are unde sa gaseasca ajutor.

Dragile mele, va doresc sa fiti femei in fiecare zi. (L.S.)

La mulți ani tuturor bărbaților, că pentru femei s-a tot zis. (R.C.)

Cand femeia isi intelege puterile si forta, se munta muntii! (proverb chinezesc)

Când eram copil, duminica, când se întorcea de la piață, tata îi aducea mereu mamei flori. Când am crescut și eu, și soră-mea, duminica, când se întorcea de la piață, tata ne aducea și nouă, și mamei, mereu flori. Nu știu de voi, dar, pentru mine, asta înseamnă ‪#‎8Martie‬. (C.H.)

La Multi Ani doamnelor si domnisoarelor! Va multumim ca ne faceti viata mai frumoasa. Fara voi, noi barbatii eram pierduti! ‪#‎8martie‬ (METALHeaD)

La mulți ani femeilor din lumea mea! Să străluciți, să îngrijiți prilejurile de strălucire în fiecare zi! Și să nu uitați că muzica n-ar fi atât de frumoasă dacă pianul ar avea doar clapele albe. (V.S.)

Ştiu că-i urât să spui “Sunt cea mai frumoasă femeie”,
E urât şi poate nici nu e adevărat,
Dar lasă-mă atunci când plouă,
Numai atunci când plouă,
Să rostesc magica formulă “Sunt cea mai frumoasă femeie”.
Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că plouă
Şi-mi stă bine cu franjurii ploii în păr,
Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că-i vânt
Şi rochia se zbate disperată să-mi ascundă genunchii,
Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că tu
Eşti departe plecat şi eu te aştept,
Şi tu ştii că te-aştept,
Sunt cea mai frumoasă femeie şi ştiu să aştept
Şi totuşi aştept. (Ana Blandiana)

A : – Sunt nervos că nu m-am putut tunde! Era omor la coafor că e 8 Martie.
C : – Vezi dacă ai părul lung și te tunzi la femei? Du-te la frizerie că nu-i nimeni
Tot e bine că ai realizat și tu că e 8 Martie. Nu uita să-i iei un ghiveci pentru maică-ta! (C.P.D.)

Astazi este o zi, o ocazie sa ne amintim si sa vorbim sus si tare despre drepturile noastre! (O.A.)

– Iubito, ce să-ți dăruiesc de 8 Martie? Alege ce vrei – un colier cu diamante, un automobil sau o vilă în Riviera Franceză?
– Dragule, dăruiește-mi doar seara aceasta și iubirea ta.
– Stop, filmat! anunță regizorul. Eram la Hollywood.

La Mulți Ani, Femeie! (I.W.)

O femeie fara barbat este ca un peste fara bicicleta! (The Telegraph)

Tot pe când eram io copil, să fi avut vreo 6-7 ani, pe timpul comunismului fiind când alimentele se dădeau cu rația, într-o zi, o vecină i-a cerut mamei o sticlă de ulei; era singura sticlă rămasă în casa noastră pentru următoarele 2 săptămâni. Pentru că vecina avea mai mulți copii decât eram noi, mama mi-a pus sticla în brațe și m-a trimis la ea.
În timp ce alergam eu cu sticla aia de ulei în brațe, la un moment dat, m-am împiedicat și am scăpat-o… Astfel, singura sticlă de ulei din casa noastră și din casa vecinei s-a dus pe apa sâmbetei…
Am plâns de ciudă, cu reprize, vreo săptămână și nu pentru că m-ar fi certat mama, că ea, săraca nu m-a certat nicicum, ci pentru că atunci am realizat cât e de important e să dăruiești atunci când cineva are nevoie mai mare decât tine.
Atunci am învățat, pentru prima dată, de la ea, mama mea, ce înseamnă altruismul.
La mulți ani, mama! (C.H.)

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply