Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Povestea fluturelui

Povestea fluturelui

Aceasta este povestea fluturelui. A unui fluture! Fluturele acesta poți fi tu! Sau copilul tău!

Un om asista la ieşirea unui future dintr-un cocon, adică din acel înveliş fibros în care unele insecte îşi depun ouăle. Printr-o mică spărtură, se vedeau aripile fluturelui care prin mişcări lente încercau să lărgească orificiul pentru a ieşi la lumină.

După mai multe încercări, se pare că fluturele a abandonat, pentru că nu se mai vedea nici-o mişcare. Atunci omul se decisă să ajute fluturele. Cu lama de la briceag a lărgit spărtura în cocon, şi insecta ieşi imediat afară, eliberată parcă. Omul aştepta acum să-şi deschidă aripile şi să zboare, dar fluturele se mişca anemic cu aipile lipite de trup.

Fluturele pe care l-ai ajutat să iasă din coccon nu va zbura niciodată. Aripile sale nu au mai avut ocazia să se dezvolte prin efortul de a ieşi din cocon. Greşeala făcută de omul cu pricina este de multe ori şi greşeala pe care o facem şi noi cu copiii noștri. Plecăm de la ideea că trebuie să le asigurăm totul, să-i ferim de orice efort pentru ca ei să nu treacă prin aceleaşi experienţe grele prin care am trecut noi.

Cu toate acestea obstacolele, efortul și greutăţile sunt singurele căi princare copilul poate săi întărească, precum fluturele, aripile care să-l ajute în să … zboare prin viață.

Uneori din prea multă grijă tăiăm aripile fluturilor!

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply