Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Secretele lunii aprilie

Secretele lunii aprilie

Luna aprilie (în latină aprilis) este a patra lună a anului în calendarul gregorian și are 30 de zile. Ziua are 13 ore, iar noaptea are 11 ore. Luna începe cu aceeași zi a săptămânii ca luna iulie, în toți anii, și ca ianuarie în anii bisecți. Este una din cele patru luni ale anului care au 30 de zile.

În tradiția populară este denumită Prier, care face referire la timpul favorabil, prielnic holdelor și turmelor de vite. Aprilie, ca și celelalte nume oficiale ale lunilor, e de origine slavo-greacă, potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române. Este posibil ca această lună să se fi numit inițial ”aphrilis”, derivat de la numele zeiței Afrodita, din mitologia greacă.

Luna începe sub semnul zodiei Berbecului și la 21 aprilie se face trecerea în semnul zodiacal al Taurului.

Aprile are o serie de semnificații în credința populară, transmisă din generație în generație. Astfel se spune că dacă în este timp friguros și secetos pentru semănături, se anunță sărăcie și recolte slabe. Dacă vremea este frumoasă și călduroasă, atunci luna mai va avea vreme rece, cu înghețuri, iar vara va fi furtunoasă, pentru că toul trebuie să rămână în echilibru.

Luna este de cele mai multe ori luna în care cade paștele ortodox. Luna a patra din an începe cu Ziua Păcălelilor (1 aprilie). Alte momente ale lunii sunt Sângiorzul Vacilor (21), Sângiorz (23), Marcul Boilor (25 aprilie). Între sărbătorile cu dată mobilă, în acest an în luna aprilie, se marchează Floriile (9 aprilie, pentru anul 2017) si marea sarbatoare Pascala din 16 aprilie. pastele ortodox si cel catolic au, anul acesta aceiasi data! Aceste sărbători cuprind numeroase obiceiuri și practici tradiționale de înnoire a timpului.

Din punct de vedere astrologic este o luna speciala pentru ca jocul astrelor aduce aer proaspat si speranta tuturor. Este posibil ca unele din cele ce se vor intampla in aprilie sa aiba efecte de lunga durata. Fii calculata si nu lua nici o decizie in pripa indiferent cat de tentata esti sa faci asta. Este o luna buna, cu soare si multa energie pozitiva, dar fiecare zodie va avea capcanele si caderile ei. La final totul va fi bine!

Este foarte important de spus ca liberul arbitru functioneaza din plin in aceasta luna, astfel ca desi astrele sunt favorabile va depinde de fiecare in  parte ce va face cu sansa pe care Universul o ofera.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns