Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Servicii de suport pentru părinții copiilor cu autism

Servicii de suport pentru părinții copiilor cu autism

Fundația Romanian Angel Appeal a implementat, împreună cu 10 DGASPC-uri din țară, servicii de suport pentru părinții copiilor cu autism. Cu ajutorul partenerilor locali din Arad, Bacău, București – sector 4, Botoșani, Călărași, Galați, Mehedinți, Prahova, Vaslui și Vrancea 205 părinți au beneficiat de consiliere din partea profesioniștilor special formați în cadrul proiectului, dar și de sesiuni de informare non-formale organizate în cadrul a două tabere de vară. Apoi, în centrele de zi ale DGASPC, 139 de copii au primit intervenții terapeutice și 29 de profesioniști au beneficiat de cursuri de instruire și de supervizare în lucrul cu cazurile dificile. Proiectul a fost finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG.

Proiectul a demarat cu un studiu de evaluare a nevoilor de servicii desfășurat în rândul părinților din cele 10 județe, iar pe durata proiecului au fost publicate și distribuite materiale informative: Ghidul primelor 100 de zile, Ghidul pentru părinți, Ghidul pentru frați și surori și Ghidul pentru bunici.

O noutate în cadrul proiectului a fost reprezentată de producerea şi distribuirea în toate cele 10 judeţe a un film privind măsurile de siguranţă în caz de incendiu. Acest material a fost prezentat în cadrul unor sesiuni de informare de către reprezentanţi ISU în baza unor parteneriate locale.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus