Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Trei gesturi antristres cu efect imediat

Trei gesturi antristres cu efect imediat

Stresul este marele inamic al sănătății noastre. Nu poate fi învins dar trebuie ținut sub control. Ideal este că în momentele de maxim stres să găsești puterea de a te relaxa. Efectele sunt benefice și pentru munca ta și pentru psihic și, mai ales, pentru sănătatea ta.  

Dacă ai asemenea momente, în care simți că stresul ți-a întunecat mintea, iar capul stă să explodeze aplică unul din aceste trei gesturi antistres cu efect imediat.

Respiră adânc. lasă tot ceea ce faci, întinde-te pe scaun cu față în sus și întinde-ți picioarele. așează-ți mâinile pe brațele scaunului sau lasă-le să cadă în jos. Deconectează-ți musculatură picioarelor, a bdomenului și respiră adânc. Cât pot de adânc. Faptul că respiri adânc îți calmează mintea și îți da posibilitatea să vizualizezi ce să faci în continuare, fără să te pripești. Plus de asta, respirația adâncă eliberează endorfine, cunoscute pentru faptul că dau o senzație de bine. Retepa de câteva ori. Dacă amețești ușor, ai cel mai bun semn că ai făcut corect exercițiul de relaxare. 

Stai în picioare în dreptul unui geam cu perspectivă. Caută un loc izolat, unde nu e nimeni și câteva minute în față un geam. Privește afară, cât mai departe. Relaxarea oculara pe care o aduce privitul departe este cea mai bună cale prin care poți pune sub control stresul foarte repede și te poți relaxă. Număra până la 20, până la 100 dacă ai vreme, încet. Concentrează-ți toată energia în a privi, a număra și a stă nemișcat. Efectul este rapid și te vei eliberă de stres!

Curată o portocală. Aromă cojii de portocală eliberează endorfine, iar acestea calmează stresul. Ia o portocală și curăț-o folosind doar degetele, fără ajutorul unui cuțit. Rupe coajă în bucățele mici și inspiră aromă. Nu face nimic altceva. Curăță portocală și apoi savurează fructul, în timp ce strângi între degete coajă pentru a eliberă cât mai mult din uleiul volatil din coajă. Totul durează cel mult cinci minute, cu tot cu spălat pe mâini… Nivelul stresului va scădea și te vei simți infinit mai bine.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply