Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Vaccinuri salvatoare ajung la jumătate dintre copiii lumii prin intermediul UNICEF

Vaccinuri salvatoare ajung la jumătate dintre copiii lumii prin intermediul UNICEF

În 2016, la nivel global, UNICEF a ajutat aproape jumătate dintre copiii sub vârsta de cinci ani, din aproximativ 100 de ţări, prin achiziția a 2,5 miliarde de doze de vaccinuri. Datele lansate în timpul Săptămânii Mondiale a Imunizării arată că, la nivel mondial, UNICEF este cel mai mare cumpărător de vaccinuri pentru copii.

Nigeria, Pakistan şi Afganistan sunt cele trei ţări unde poliomielita este încă endemică. Aceste țări au primit de la UNICEF cele mai multe doze de vaccinuri: aproximativ 450 de milioane de doze pentru copiii din Nigeria, 395 de milioane în Pakistan şi peste 150 de milioane în Afganistan. UNICEF este agenţia principală de achiziţii din cadrul Iniţiativei globale de eradicare a poliomielitei.

Accesul la imunizare a condus la o scădere dramatică a deceselor în rândul copiilor sub cinci ani ca urmare a prevenirii bolilor prin vaccinare şi a adus lumea mai aproape de eradicarea poliomielitei. Între anii 2000 şi 2015, rata mortalităţii copiilor sub cinci ani din cauza rujeolei a scăzut cu 85%, iar cea cauzată de tetanosul neonatal cu 83%. Reducerea cu 47% a deceselor cauzate de pneumonie şi reducerea cu 57% a deceselor datorate diareei sunt, de asemenea, atribuite vaccinurilor.

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns