Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Ziduri sau poduri? Tu ce constriesti?

Ziduri sau poduri? Tu ce constriesti?

Unii oameni ridică ziduri, alții construiesc poduri. Podurile se construiesc, iar zidurile se construiesc și ele, dar mai ușor este să spui ”se ridică”, pentru că primele despart și împart oamenii, în timp ce podurile leagă și apropie.

Doi fraţi buni aveau gospodăriile una lângă alta, dar despărțite de un râu. S-au înțeles bine până la un moment dat, când dintr-un motiv banal s-au certat. Cearta i-a făcut să se poarte urât unul cu altul și încet, încet au ajuns să se dușmănească și să se urască. De la o ceartă stupidă și-au stricat frăția. Nici unul, nici altul nu mai știa de la ce pornise scandalul, dar știau că se urăsc cu patimă.

Într-o dimineaţă, cineva a bătut la uşa fratelui mai mare. Când a deschis uşa a văzut un bărbat cu unelte de tâmplărie care căuta de lucru. “Caut de lucru, a zis străinul. Poate aveţi nevoie de mici reparaţii aici, de ceva de făcut? Pot să fac eu, sunt un tâmplar foarte bun!”. “Da! Am ceva de lucru pentru dumneata. Vezi acolo, pe partea cealaltă a râului, locuieşte vecinul meu. Mă rog, de fapt este fratele meu mai mic, dar suntem certați și nu mai vreau să știu că-i fratele meu, așa că vreau să construiesc un gard de doi metri înălţime, ca să nu-l mai văd. Eu plec la treburile mele, dar aş vrea ca până mă întorc diseară, să fie gata”.

Tâmplarul a muncit mult, măsurând, tăind și bătând cuie. Aproape de asfinţit, când s-a întors de la câmp fratele mai mare, tâmplarul tocmai terminase treaba. Uimit de ceea ce vede, fermierul a făcut ochii mari şi a rămas cu gura căscată.
Nu era deloc un gard de doi metri. În locul lui era un pod care lega cele două gospodării peste râu.

Tocmai în acel moment fratele cel mic venea alergând spre fratele său. Înainte ca acesta să apuce să spună ceva mezinul şi-a îmbrăţişat fratele mai mare cu dor și drag şi i-a spus: “Eşti un om deosebit frate, să te gândeşti tu să construieşti un pod aşa de frumos după tot ce s-a spus între noi! Iartă-mă, frate!”.

Şi s-au iertat și s-au împăcat. Tâmplarul zâmbea, fratele cel mare zâmbea și el, deși puțin uimit, iar fratele cel mic era în cumea fericirii.

Tâmplarul și-a adunat uneltele și a vrut să plece. “Aşteaptă, i-a zis fratele cel mic. Mai stai câteva zile. Am mult de lucru pentru dumneata”.

Vesel tâmplarul i-a spus: “Mi-ar plăcea, dar mai am poduri de construit…”

Citeste si: Ei sunt ingerii Mei!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Leave a Reply