Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool

Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool

Consumul dăunător de alcool reprezintă o problemă importantă de sănătate publică: România este pe locul 8 în Regiunea Europeană și pe locul 9 în lume la consumul de alcool, cu 12,6 litri de alcool pur/locuitor/an, peste media Uniunii Europene de 9.8 l, potrivit ultimului raport global al Organizației Mondiale a Sănătății din 2018. Astfel, Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool își propune să le ofere celor care se confruntă cu un consum riscant, îndrumarea necesară pentru a evita viitoare probleme de sănătate, să permită o înțelegere mai clară a fenomenului consumului problematic de alcool existent la nivel național, precum și colectarea de date utile dezvoltării unor programe de prevenire eficiente.

Miercuri, 5 iunie 2019, ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor), Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Ministerul Sănătății organizează Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool, cel mai amplu proiect de testare și prevenire a consumului riscant de alcool din țară. Așteptăm oamenii din toată țara în aproximativ 200 de centre din 41 de județe și peste 100 de orașe, inclusiv București, să își evalueze, în doar 5 minute, consumul personal de alcool, prin aplicarea chestionarului AUDIT, cu ajutorul celor aproximativ 400 de specialiști și voluntari.

În București vor fi disponibile peste 20 de centre de testare pe care le poți găsi pe harta de pe site – www.ziuaaudit.ro

Comments

comments

Leave a Reply