Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Mandrie si glorie

Mandrie si glorie

In „Mandrie si glorie”, Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight si Noah Emmerich interpreteaza rolurile unor politisti care fac parte din aceeasi familie, dar se regasesc in tabere diferite atunci cand un scandal de coruptie izbucneste in Departamentul de politie din New York.

Cand patru politisti sunt ucisi intr-o ambuscada, seful detectivilor din Manhattan (Jon Voight) ii ordona fiului sau, detectivul Ray Tierney (Edward Norton), sa conduca investigatia. Ray preia cazul impotriva vointei lui, stiind ca politistii ucisi fusesera subalternii fratelui sau, Francis Tierney, Jr. (Noah Emmerich), si colegii cumnatului sau, Jimmy Egan (Colin Farrell).

Site oficial: www.prideandglorymovie.com

Aparent, cazul pare un raid impotriva traficantilor de droguri care s-a terminat tragic pentru politisti. Dar Ray isi descopera ca cineva din sanul politiei trebuie sa-i fi prevenit pe traficanti in legatura cu descinderea politiei. Mai grav, probele duc intr-o directie inacceptabila: catre fratele si cumnatul lui. Pe masura ce indoiala capata tot mai mult contur, situatia forteaza familia sa aleaga intre loialitatea dintre membrii ei si devotamentul fata de institutie.

„Pride and glory” este opera gemenilor O’Connor, fii ai unui politist new-yorkez. Gavin este regizorul si scenaristul, iar Gregory, producatorul filmului. „Am vrut sa spun o poveste despre universul in care traiesc politistii, dar si o poveste despre familie”, explica Gavin. „Ca fiu de politist stapanit de sentimente de loialitate profunda fata de colegi, inteleg conflictele interne la care trebuia sa faca fata tatal meu. In lumea lor, nu exista decat alb sau negru; pentru ei, nu este cale de mijloc.”

Edward Norton interpreteaza rolul detectivului Ray Tierney, a carui investigatie ii implica pe membrii familiei lui. Indiferent de alegerea pe care o va face, el ii va rani inevitabil pe cei pe care-i iubeste. „Povestirea are o morala foarte interesanta”, explica Norton. „Ray este trebuie sa aleaga intre fidelitatea fata de familie si loialitatea fata de institutie, intre lege si ceea ce e mai presus de lege. Cand va ajunge la concluzia ca trebuie sa spuna adevarul, in ciuda durerii pe care o provoaca familiei?”

Colin Farrell joaca rolul cumnatului lui Ray, un politist care lucreaza de ambele parti ale legii. Actorul a afirmat ca intelege frustrarea politistilor care duc o lupta inegala: „Daca as fi politist, m-as simti foarte frustrat sa prind un infractor, iar a doua zi sa-l gasesc din nou pe strada, facand acelasi lucru. Asta explica modul in care actioneaza personajul meu”.

  • Premiera in Romania: 5 decembrie 2008.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus