Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Marie Antoinette

Marie Antoinette

Deseori rautacioasa, aprig criticata si neinteleasa de contemporani, Marie Antoinette din viziunea Sofiei Coppola nu este nici serioasa sau urata (doar e interpretata de Kirsten Dunst), dar nici nu este un idol. E o tanara singuratica si confuza, care este astrasa fara voia ei intr-o lume decadenta si macinata de scandaluri.

Povestea incepe cand, la numai 14 ani, Marie este smulsa din casa parinteasca si trimisa in sofisticata si decadenta curte de la Versailles. Ea devine un pion intr-o casatorie aranjata, al carei unic scop este intarirea relatiilor politice intre doua natiuni.

Sotul ei adolescent este mostenitorul tronului Frantei. Dar Marie Antoinette nu este pregatita pentru a fi blajina regina pe care Franta si-o doreste. In spatele toaletelor luxoase, ea este o tanara femeie speriata si confuza, inconjurata de detractori rautaciosi, lingusitori si barfe. Prinsa in capcana de conventiile noului ei regim de viata, Maria Antoinette trebuie sa gaseasca o cale pentru a se integra in complexa si inselatoarea lume a Versailles-ului.

  • Designerul Manolo Blahnik, devenit celebru in urma serialului “Totul despre sex”, a creat a creat special pentru filmul Sofiei Coppola sute de pantofi.
  • Chitaristii din scena in care o femeie ii canta Mariei Antoinette sunt membrii trupei Phoenix, al carei solist este iubitul Sofiei Coppola si tatal copilului pe care regizoarea il asteapta.
  • Alain Delon a fost initial vizat pentru rolul lui Ludovic al XV-lea, interpretat pana la urma de Rip Torn.
  • Guvernul francez a permis producatorilor filmului sa foloseasca Palatul Versailles ca locatie pentru film. Ba mai mult, Sofia Coppola a obtinut si permisiunea de a filma scena balului de la nunta Mariei cu Ludovic al XVI-lea in celebrul Coridor al Oglinzilor, care se afla in reparatii pana in primavara viitoare.

Comments

comments

Leave a Reply