Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Marile minciuni din industria alimentara

Marile minciuni din industria alimentara

Iata cateva din marile minciuni din industria alimentara pe care trebuie sa le cunosti ca sa nu poti fi pacalita. Sfatul meu este sa nu te lasi impresionata de ambalaj. Indiferent cat de multa culoare verde este intinsa pe el (verdele fiind culoarea care produce incredere si sugereaza un aliment natural) si indiferent de mesajele inscriptionate pe acesta. Iata care sunt marile minciuni din industria alimentara si adevarul din spatele campaniilor de publicitate.

Fast-food sanatos. Nu exista!

De la salate, la pui la gratar, o multime de preparate de tip fast-food sunt oferite ca alternative sanatoase la alimentele prajite, sosuri grase si altele.

Cele mai multe din combinatiile "sanatose"  au prea mult zahar, prea multa sare si mult prea multe grasimi. Sosurile salatelor sunt pline de grasimi si aditivi iar preparatele dietetice sunt pline de sare si amidon. De exemplu, e sanatoasa o salata al carei sos are 11 ingrediente? Sau o bucata de carne la gratar cu 10 ingrediente? Cele mai bune informatii nu le primesti de pe afisele publicitare si nici din reclame, ci din eticheta nutritionala a produsului care, din fericire, spune adevarul.

Mancarea "naturala". Un fals comercial!

Pe ambalajele multor produse se mentioneaza ca ar contine ingrediente naturale sau ca ar fi naturale in intregime. Adesea, ceea ce cumparam poate sa nu contina coloranti artificiali sau arome sintetice, insa producatorii folosesc alte ingrediente la fel de periculoase pentru consumator, care nu sunt naturale. Cel mai bine este sa te intrebi daca poti gasi respectivele substante. Daca nu le gasesti in piata sau in camara, nu sunt naturale!

Cerealele integrale

Acestea sunt cunoscute pentru reducerea riscului de diabet de tipul 2, cancer colorectal sau boli cardiovasculare. Totusi, unele produse au pe eticheta mentionat faptul ca ar contine cereale integrale, desi cantiatea lor in produsul respectiv este inflima. Pe eticheta, ingredientele sunt adesea scrise in ordinea descrescatoare a gramajului lor, deci pot fi urmarite si astfel. Adesea, al doilea ingredient de pe lista este prezent in acel produs in procent de 1%.

100% ! De cele mai multe ori o mare minciuna

Multe ambalaje contin mentiunea de 100% ca pe o promisiune si o garantie de ingredere in continut. Mesajul 100% natural este de cele mai multe ori o minciuna care merge foarte bine pentru ca iti induce ideea ca intregul produs este 100% … natural, bio sau mai stiu eu cum. Este exact modelul de pe 100% suc natural care in compozitie are: zahar, apa si concentrat de sus natural.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus