Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Maroon 5: It Won’t Be Soon Before Long

Maroon 5: It Won’t Be Soon Before Long

In mai 2007, dupa patru ani de turnee mondiale de promovare, Maroon 5 si-a lansat cel de-al doilea album, intitulat „It Won’t Be Soon Before Long”. Solistul Adam Levine descrie acest album ca fiind „mai sexy, mai puternic si mai intunecat din punctul de vedere al versurilor”.

Albumul a fost inregistrat in Los Angeles, orasul natal al baietilor de la Maroon 5, si reflecta contributia noului tobosar Matt Flyn, care completeaza vocea lui Adam Levine, chitara lui James Valentine, basul lui Mickey Madden si key board-ul lui Jesse Carmichael.

„Suntem cu totii foarte multumiti de produsul final” , afirma Levine. „La primul album, erau evidente influentele noastre, dar acest nou material este cu adevarat un produs 100% Maroon 5. Devenim, in sfarsit, propria noastra formatie si cred ca acest album va ajuta lumea sa-si schimbe perceptiile in ceea ce ne priveste”.

Inca de la lansarea primului single, „Makes Me Wonder”, Maroon 5 a reusit sa capteze toate elementele care stau la baza unei piese pop-rock veritabila. In adancime, melodia include ceea ce Adam Levine numea „o nemultumire profunda in ceea ce priveste directia pe care lumea de pretutindeni a ales sa o urmeze”.

Al doilea extras pe single a fost „Wake Up Call”, o melodie care incepe cu un beat electronic, urmat de ritmuri cu influente hip-hop, care descriu o poveste intunecata ce exploreaza adancimile tradarii si furiei. Videoclipul este incendiar, si la propriu, si la figurat.

„Won’t Go Home Without You” este al treile single de pe albumul „It won’t be soon before long” si exprima dorinta acordarii unei ultime sanse pentru a indrepta lucrurile si a ramane alaturi de acel „cineva” care te merita.

Colegi de liceu in Los Angeles, Adam Levine, Jesse Carmichael si Mickey Madden au format mai intai trupa Kara’s Flowers. Primul albumul lor, „The Fourth World”, s-a dovedit a fi o dezamagire din punctul de vedere al vanzarilor, asa ca cei trei s-au concentrat pe studii, Madden alegand UCLA, iar Levine si Carmichael, Universitatea de Stat din New York.

Cand s-au reintalnit in Los Angeles, ei si-au readaptat stilul, adaugand influentele R&B la sunetul exploziv rock&roll pe care il adoptasera la albumul „The Fourth World”. Odata cu aceste schimbari, a aparut in trupa si chitaristul James Valentine. Astfel a luat fiinta Maroon 5.

Intarita cu o noua atitudine, un nou sunet si un nume nou, Maroon 5 a atras rapid atentia caselor de discuri. Din combinatia radacinilor rock-ului cu influente R&B a reiesit „Songs About Jane”, albumul ansat in iunie 2002, care a produs patru single-uri de succes.

„This Love” le-a adus membrilor Maroon 5 un premiu MTV la categoria Best New Artist, apoi a ajuns no. 1 inTop 40 VH1 si MTV. „She Will Be Loved” a fost nominalizat la premiile Grammy la categoria Best Pop Performance By A Duo or Group With Vocal. Celelalte doua single-uri, „Harder to Breathe” si „Sunday Morning”, au intrat in Billboard Top 20 si respectiv Top 40.

Pentru aceste succese, Maroon 5 au fost rasplatiti cu un premiu Grammy pentru Best New Artist, in 2005, iar albumul „Songs About Jane” s-a vandut peste 8 milioane de exemplare, depasind cu mult asteparile formatiei. Cel de-al doilea Grammy a venit un an mai tarziu, la categoria Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal, pentru melodia „This Love”, varianta live de pe albumul „Live – Friday the 13th”.

Cunoscuti pentru angajamentul lor in ceea ce priveste mediul, Maroon 5 au fost onorati la Premiile Environmental Media, din 2006. Pentru turneul de promovare al albumului „It Won’t Be Soon Before Long”, baietii au decis sa doneze cate un dolar din cumpararea fiecarui bilet la concertele lor organizatiei Global Cool, care lupta pentru salvarea mediului.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus