Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Matthew Mcconaughey Anne Hathaway si Jessica Chastain despre Interstellar (interviu)

Matthew Mcconaughey Anne Hathaway si Jessica Chastain despre Interstellar (interviu)

Cel mai nou film al lui Christopher Nolan, „Interstellar”, îi are în rolurile principale pe Matthew McConaughey, Anne Hathaway şi Jessica Chastain. Într-o perioadă în care filmele science fiction se bazează doar pe efecte speciale spectaculoase, Christopher Nolan lansează „Interstellar: Călătorind prin Univers”, un film ce se poate lăuda şi cu un scenariu captivant şi unic.

Acţiunea are loc într-un viitor în care existenţa oamenilor pe Pământ este ameninţată de foamete, astfel încât cercetătorii NASA sunt nevoiţi să găsească o altă planetă pe care se poate locui. Se pare că aceasta există doar în altă galaxie, iar fostul pilot Cooper este trimis într-o călătorie interstelară alături de o echipă de specialişti pentru a verifica această planetă ce poate deveni noua noastră casă.

Matthew McConaughey şi Anne Hathaway sunt Cooper şi Dr. Amelia Brand, doi dintre cei care pleacă în această spectaculoasă călătorie, iar Jessica Chastain este fiica lui Cooper. Cu ocazia lansării filmului, cei doi au vorbit puţin despre rolurile lor şi despre cum a fost să joace în acest film ce are mari şanse la Premiile Oscar 2015.

Care au fost provocările interpretării într-un costum spaţial? A ajutat să purtaţi cască? A ascuns emoţii sau ceva asemănător?

Matthew McConaughey: Costumul a avut doar 10 kilograme. Spun asta pentru că un costum real are în jur de 45 de kilograme.Au lucrat la el pentru a-l face cât mai uşor posibil. A fost uşor de manevrat. Nu puneai să sprintezi sau să sari la fel de sus dacă aveai un costum obişnuit. Când îţi puneai costumul pe tine, când vine vorba de ce puteai exprima în mod direct, a fost de la gât în sus şi, uneori, prin mască. Dar pentru mine a fost doar parte din poveste. A fost dificil din punct de vedere fizic când am filmat în Islanda – într-un costum spaţial, pe un gheţar, cu câteva elicoptere şi vânt ce bătea cu 80 de kilometri la oră.

Anne Hathaway: Asta într-o zi bună. (râde) Nu cred că a împiedicat ceva. Prima dată când l-am pus pe mine, am decis că acesta este costumul meu preferat din câte am purtat până acum, Mulţumită acestui om (Nolan), am purtat unele destul de spectaculoase. Dar în acesta m-am simţit cel mai mult ca un copil în seara de Halloween şi iubesc acest sentiment.
 

S-a implicat vreunul dintre voi în acest film cu ideea că explorarea spaţiului este un lucru bun, dar nu necesar pentru umanitate? Şi cum s-a schimbat perspectiva voastră asupra explorării spaţiului ca fiind necesară după ce aţi lucrat la un film ce a prezentat acele teme?

Matthew McConaughey: Nu m-am gândit la asta prea mult. Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat din film este că aşteptările omenirii trebuie să fie mai mari decât noi şi cu cât mai departe mergem acolo, cu atât mai mult vom învăţa că este vorba despre mine şi tine, care suntem chiar aici. Nu sunt un expert, dar acum pot purta conversaţii pe acest subiect, iar anul trecut, înainte să încep filmul, nu puteam. Însă am o perspectivă în patru dimensiuni în ceea ce priveşte unde am putea ajunge.

Jessica Chastain: Ţin minte că prima mea confruntare cu călătoria prin spaţiu a fost la dezastrul navetei spaţiale Challenger. Eram foarte mică şi nu mi-am imaginat niciodată că aş vrea să fac aşa ceva. Dar cred că noi, ca fiinţe umane, trebuie să ne depăşim fricile şi să ajungem dincolo de ce putem înţelege. Este foarte important să nu ne complacem.

Anne Hathaway: Una dintre primele mele experienţe cu călătoria prin spaţiu a fost legată tot de Challenger. Eram în clasa a şaptea şi toată clasa a pretrecut tot anul şcolar pentru a lansa o navetă spaţială. A fost grozav. Chiar dacă s-a întâmplat o tragedie, dacă poţi găsi moduri prin care să treci mai departe, totul e bine.
 

Acesta este un film cu personaje feminine foarte puternice, ceea ce e super. Matthew, ca tată de fată şi ca cineva care trebuie mereu să plece pentru a filma un rol, cum a afectat acest lucru modul de abordare al personajului tău?

Matthew McConaughey: Trebuie să spun că sunt foarte norocos pentru că familia mea mă acompaniază atunci când plec. M-am gândit la asta pentru că şi Cooper urmăreşte un vis care i-a fost răpit. Dacă ar trebui să plec o lună fără familia mea, situaţia ar fi minoră faţă de cea a lui Cooper. Şi Chris (Christopher Nolan) are o fiică, deci a fost evident pentru mine că acest film este şi despre familie, despre părinţi şi copii. Chiar dacă nu eşti părinte, ai părinţi şi cu siguranţă ai fost într-o situaţie în care ţi-ai luat la revedere – nu ceva atât de extrem ca aici, sper. Dar pe acest lucru se bazează filmul. Este numitorul comun pe care oricine îl poate înţelege.

„Interstellar: Călătorind prin Univers” a avut premiera în cinematografele din ţară pe 7 noiembrie 2014 şi poate fi vizionat în format 3D şi IMAX.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus