Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Metamorfoze masculine: metrosexualul

Metamorfoze masculine: metrosexualul

Metrosexualul vietuieste printre noi sub acest nume de vreo 13 ani, mai precis din 1994, cand jurnalistul american Mark Simpson l-a prezentat intr-unul din articolele sale ca fiind al treilea sex. Initial, metrosexualul era doar un tip de la oras, preocupat de infatisarea sa si care-si accepta latura feminina. Specialistii spun ca evolutia lui ar fi generata de redistribuirea rolurilor in societate, insa altii il vad ca pe un rezultat al consumerismului si proliferarii mass-media.

Metrosexualul poate fi homosexual, dar in general e hetero. Se iubeste pe sine si are un ideal de imagine pe care vrea sa-l atinga. Cheltuieste multi bani pe infatisarea lui, are un simt estetic extrem de puternic si e exigent cu sine, asorteaza culorile cu iscusinta si isi lacuieste unghiile. Are un regim alimentar atent supravegheat. Nu consuma bere, ci vin atent selectionat. Cunoaste efectul impachetarilor parafango, se penseaza, recurge si la machiajul semipermanent corector si, mai ales, pronunta corect „Vuitton”!

La capitolul vestimentatie, este de asemenea foarte atent. Isi creeaza un stil propriu, tinand cont de tendintele in moda, studiaza editorialele de moda masculina si se pune in tema cu ultimele aparitii in materie de cosmetice pentru barbati. Stilul lui este 100% urban, pune accent pe calitate si e adept Feng Shui.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus