Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Metamorfoze masculine: retrosexualul

Metamorfoze masculine: retrosexualul

Aspectul neglijent al barbatului „sauvage” – boem, cu plete si geaca „vintage” de piele – era odinioara sinonim cu virilitatea. El nu si-a pierdut total suprematia, e inca printre noi si e la fel de fermecator.

Spre deosebire de metrosexual (vezi David Beckham, Brad Pitt sau Ricky Martin), la barbatul retrosexual consumul de cosmetice este relativ limitat, adica are o trusa clasica: „ustensile” de ras, sapun si sampon. Nu e nicidecum un barbat lipsit de bun-gust, este intelectual, dar ii repugna orice se intampla dincolo de jaluzelele din saloanele de cosmetica. Si merge inca la… frizer, nu la stilist.

De asemenea, retrosexualul nu da nicio importanta alimentatiei, ci e mai degraba preocupat sa-si satisfaca papilele gustative decat sa-si mentina silueta; aproape ca trebuie sa-i amintesti din cand in cand sa-si cumpere haine. Si te poti astepta sa apara la o petrecere eleganta in blugi, camasa pe dinafara si cu parul valvoi, mirosind insa ametitor de bine.

Cea mai importanta caracteristica a retrosexualului este faptul ca e mereu imprevizibil. In rest, este un tip de casa, foarte fidel, insa si foarte usor de pierdut daca atmosfera din cuplu il plictiseste.

  • Retrosexualii Hollywood-ului: Russell Crowe (foto), Jack Black, Vince Vaughn, Will Ferell, Kid Rock.
  • Actori care alterneaza stilul „metro” cu „retro”: Ben Affleck, Johnny Depp, Owen Wilson, Collin Ferrell.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus