Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Michael Jackson – artistul cu cele mai multe piese descarcate de pe internet

Michael Jackson – artistul cu cele mai multe piese descarcate de pe internet

Michael Jackson a devenit artistul cu cel mai mare numar de piese descarcate de pe internet din toate timpurile, informeaza femalefirst.co.uk. Potrivit unui clasament alcatuit de platforma Ovi Music Store lansata de compania Nokia, cantaretul american i-a devansat in acest clasament pe Elvis Presley, Lady Gaga, The Black Eyed Peas si Rihanna.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 ani, in urma unei supradoze de propofol. Muzicologul Geoff Roberts considera ca aniversarea Regelui muzicii pop, de pe 29 august 2010, este partial responsabila de aceasta crestere in popularitate a megastarului. „Michael Jackson a fost intotdeauna o legenda a muzicii pop. Insa comemorarea unui an de la moartea lui si evenimentele ocazionate de aniversarea nasterii lui au reaprins «febra Michael Jackson» si tot mai multi fani i-au descoperit cantecele, facandu-l sa devina cel mai popular artist din toate timpurile”, a declarat Geoff Roberts.

„Regele muzicii pop”, care ar fi implinit in 2010 52 de ani, este cel mai popular artist in India, unde piesele sale reprezenta 26% din totalul pieselor descarcate pe internet din catalogul Ovi Music Store. Cantaretul american este lider si in Marea Britanie, Germania, Olanda si Finlanda. „Beat It”, single-ul lui din 1982, este cea mai populara piesa din Ovi Music Store, urmata la mica distanta de „Billie Jean” si „Thriller”.

  • Michael Jackson a incetat din viata la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in Los Angeles, in urma unei supradoze de medicamente. A fost unul dintre artistii cu cele mai mari vanzari de albume din toate timpurile.
  • Si-a inceput cariera muzicala impreuna cu fratii lui, in trupa Jackson 5, promovata de celebra casa de discuri Motown, dupa care s-a lansat intr-o cariera solo de mare succes.
  • Albumul „Thriller” a castigat opt premii Grammy, sapte dintre ele fiind pentru melodia care da titlul albumului.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus