Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Mika – Life In Cartoon Motion

Mika – Life In Cartoon Motion

„Life in Cartoon Motion” este albumul de debut al lui Mika. Artistul in varsta de 23 de ani este de origine libaneza, dar a crescut o buna parte a copilariei lui la Paris. S-a stabilit ulterior la Londra, unde a produs si compus primul lui album, „Life In Cartoon Motion”, a carui coperta a fost realizata de sora lui, Yasmine, artista care foloseste pseudonimul Dawack.

Hiturile „Love Today”, „Relax (Take It Easy)”, „Big Girl (You Are Beautiful)” si, desigur, aclamatul „Grace Kelly”, l-au impus pe tanarul artist in topurile din toata lumea.

Mika a absolvit celebra Royal College of Music din Marea Britanie, are o voce fascinanta (ambitus de 4 octave), canta la pian, iar idolul lui este Freddie Mercury.

  • Sursa: www.umusic.ro

Pe numele sau real Michael Holbrook Penniman, Mika este originar din Beirut, Liban, dar s-a stabilit la Londra. Compozitor, actor si producator, autodidact al pianului, Mika este deja un nume cunoscut in toata lumea.

Dupa ce a studiat la Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School si la Colegiul Regal de Muzica, Mika a inregistrat discul lui de debut, „Life in cartoon motion”.

In ianuarie 2007, artistul a iesit pe primul loc in sondajul BBC News, „Sound of 2007”. Casa de discuri Universal a lansat online single-ul „Grace Kelly” la inceputul lui 2007, iar cantecul a ajuns pe primul loc in clasamentul single-urilor din Marea Britanie in a doua jumatate a lunii ianuarie.

La inceputul lui februarie 2007, se lansa pe piata discul de debut „Mika – Life in Cartoon Motion” si artistul a fost repede comparat cu nume mari, precum Freddie Mercury, Scissor Sisters, Elton John, Robbie Williams sau David Bowie.

Trupa lui ii are in componenta pe Martin Waugh (chitara, backing vocals), Michael Choi (bass, backing vocals), Vinnie Potestivo, Cherisse Osei (drums) si Luke Juby (keyboards, chitara, backing vocals).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus