Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Morcheeba revine in Romania

Morcheeba revine in Romania

Trupa Morcheeba va concerta din nou in Romania, pe 5 octombrie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti. De data aceasta insa, Morcheeba vine in formula care i-a adus succesul international, adica alaturi de solista Skye Edwards.

Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (instrumente) si Skye Edwards (voce) se afla in plin turneu de promovare in Europa al albumului cu numarul sapte, „Blood like Lemonade”. Celebrand revenirea in trupa a vocii lor preferate – Skye s-a desprins de Morcheeba in 2003 si s-a concentrat pe o cariera solo, apoi a revenit in 2010 – Ross si Paul se intorc la stilul primelor albume.

„Blood like Lemonade” pare a fi albumul pe care cei trei britanici l-au cautat ani la rand. Este cel mai introspectiv material al lor, combinand esenta discurilor Morcheeba clasice („Who Can You Trust” si „Big Calm) cu arome noi, exotice. La baza lui sta inconfundabila amprenta Morcheeba, downtempo impletit cu trip-hop si asezonat cu acordurile ale unor instrumente mai putin obisnuite pentru ei: pian african pe piesa „Even Though” sau muzicuta blues pe „Mandala”.

„Este albumul pe care ar fi trebuit sa-l scoatem dupa Big Calm, dar a trebuit sa exploram multe taramuri necunoscute ca sa ne intoarcem la locul de unde am plecat”, spune Paul Godfrey. Iar Skye Edwards adauga: „Atunci cand ma intreaba prietenii cum suna noul album Morcheeba, le raspund ca suna ca Morcheeba”. „Un lucru pe care Morcheeba l-a cautat intotdeauna este sa scoata albume pe care nu le-a facut deja”, spune Ross Godfrey. „As putea veni noaptea acasa din oras si sa petrec ore intregi cautand printre viniluri vechi acel unic disc perfect care sa se potriveasca momentului, si raspunsul este intotdeauna albumul pe care am vrut sa-l facem noi, cu sound-ul acela infundat de ora 3 dimineata, cald, nebulos, psihedelic”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus