Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > My Week with Marilyn: O saptamana cu Marilyn

My Week with Marilyn: O saptamana cu Marilyn


Forum Film Romania
va invita sa o cunoasteti mai bine pe vedeta americana Marilyn Monroe, intr-o ipostaza nevazuta pana acum de ochii fanilor, asa cum doar o persoana foarte apropiata ar fi putut sa o vada si mai apoi sa o descrie. Incepand cu data de 17 februarie 2012, filmul „My Week With Marilyn/O saptamana cu Marilyn” va rula in cinematografele din toata tara, prezentand idila care se infiripa intre cunoscuta vedeta si Colin Clark, un tanar de 23 de ani, aflat la inceput de cariera in lumea showbizului.

Povestea are la baza memoriile tanarului Colin Clark, care a istorisit intamplarile de pe platoul de filmare al productiei „The Prince and The Showgirl”, cu Marilyn in rol principal. Povestirile includ detalii personale despre viata si personalitatea starului american, redate prin prisma legaturii intime care se infiripa intre cunoscuta actrita si Colin. Pe masura ce filmul se desfasoara, spectatorul o cunoaste tot mai bine pe senzuala actrita si ajunge astfel sa inteleaga viata si personalitatea vedetei si sa petreaca o saptamana alaturi de Marilyn Monroe prin cuvintele si emotiile lui Colin.

Simon Curtis, regizorul productiei, explica ce bucurie i-a adus aceasta ecranizare: „Nu mi-a venit sa cred cand am vazut manuscrisul „O saptamana cu Marilyn” publicat. Colin a petrecut intr-adevar o saptamana intensa, erotica si tensionata alaturi de cea mai faimoasa femeie din lume, chiar atunci cand se afla pe culmile succesului. Nu mi-a venit sa cred cat sunt de norocos cand am primit drepturile de ecranizare. Altii incercau de ani de zile. In ultimul an intalnisem cel putin trei regizori foarte bine vazuti care mi-au spus ca si-au dorit dintotdeauna sa ecranizeze aceasta poveste. Asadar ma simt foarte norocos”.


Distributia filmului
este una extraordinara: Michelle Williams (nominalizata de trei ori la premiile Oscar pentru „Blue Valentine”, „Shutter Island” si „Brokeback Mountain”) o interpreteaza pe Marilyn Monroe si Eddie Redmayne (castigator al unui trofeu Tony, a mai jucat in „The Other Boleyn Girl” si „The Good Shepard”), pe Colin Clark. In film mai joaca Judi Dench (castigatoare a unui premiu Oscar, cu roluri in filmele „Quantum Of Solace” si „Shakespeare In Love”), ca doamna Sybil Thorndike, consiliera profesionala a lui Marylin, precum si Kenneth Brannagh, de asemenea nominalizat la Premiile Academiei Americane de film.

Michelle Williams a fost rasplatita pentru jocul actoricesc cu 44 de nominalizari si premii la festivalurile internationale de film, printre care se numara 7 nominalizari la premiile BAFTA (British Academy Of Film and Television Art) si trofeul Globul de Aur din acest an pentru „Cea mai buna actrita in musical sau comedie”.

Actrita povesteste ca a fost un rol care a avut o incarcatura personala puternica tocmai datorita perspectivei intime din care este portretizata vedeta americana. „Am crescut cu un poster cu Marilyn in dormitor. Am fost mereu interesata mai degraba de viata privata a vedetei, de Marilyn cea ferita de ochii publicului, de Marilyn dinainte de «Marilyn». Chiar si atunci cand eram mai mica ma simteam mai aproape de trasaturile si trairile din spatele personalitatii ei coplesitoare si faimoase”, afirma Michelle Williams.

Regizorul Simon Curtis spune ca „pentru cei mai multi oameni, Marylin este mai degraba o imagine simbolica decat o actrita, multi i-au vazut mai mult fotografiile decat filmele”. „O saptamana cu Marilyn” potretizeaza chiar latura nevazuta a actritei. Filmul este o calatorie in culisele unei productii cinematografice holywoodiene de proportii, alaturi de fascinanta vedeta americana, care isi dezvaluie personalitatea si emotiile cadru dupa cadru.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus