Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Natura, sursa de energie

Natura, sursa de energie

Natura este o sursa de energie, iar vara este perioada cea mai buna in care te poti incarca cu energie din natura. Energia din natura este unul din marile secrete ale tineretii si frumusetii, dar si o cale care iti asigura un tonus psihic bun.

Fructe rosii.

Crezi ca intamplator toate fructele verii (cu mici exceptii) sunt rosii? Deloc! Capsunele, visinele, ciresele, zmeura, pepenele, rosiile – toate sunt pline de substante care te ajuta sa te improspatezi, sa te cureti, sa te insanatosesti.

Cura de fructe rosii trebuie sa dureze cel putin doua saptamani si trebuie sa cuprinda cel putin un kilogram de fructe rosii zilnic. Sunt incluse si tomatele in aceasta cantitate. Trebuie mancate cel putin trei tipuri diferite de fructe, in fiecare zi, in trei reprize.

Beneficiile sunt complete: creste imunitatea, este redus riscul aparitiei bolilor cronice, a cancerului de colon si a bolilor cardiovasculare. Cura de fructe rosii poate alterna cu cea de fructe si legume portocalii si galbene (caise, piersici, morcov, pepene galben).

Secretul este sa mananci toate acestea incet, savurandu-le si bucurandu-te de culoarea, forma, aroma si gustul lor. Toate fructele rosii sunt pline de energie din natura.

Poarta verde!

Intamplarea face sa fie la moda anul acesta. Verdele este culoarea energiei. Adopta un stil de viata verdeprin care sa te integrezi in natura din care faci parte. Incerca sa mananci doar produse curate, cat mai multe verdeturi, in orice combinatii, cu branza simpla, putin ulei si suc de lamaie.

Mergi prin propriile tale forte: cu bicicleta, cu rolele sau pe jos.

Vara, mai mult decat in oricare alta perioada a anului poti beneficia de energie din natura. Caile sunt nenumarate si simple pentru ca natura in sine este o sursa de energie.

Enumeram doar cateva: hidroterapia, cura heliomarina, aromoterapia, masajul, fitoterapia, alimentatia bio – toate sunt cai prin care organismul primeste energie din natura.

Descult in iarba.

Este o cale perfecta de descarcare a energiilor negative. Ofera relaxare si sentimentul de a te simti ancorat, stabil.

Picioarele goale in iarba curata, proaspata si umeda reprezinta o minune pe care, din pacate, putini si-o permit. Si totusi, locuri perfecte, unde sa te poti descalta si sa mergi fara teama in picioarele goale, mai exista: la munte, pe o pajiste, intr-un parc, pe gazonul unui stadion, ori la mare pe nisip. In felul acesta aduni energie din natura.

Respira constient.

Respiratia este un mecanism controlat automat. Nu ne concentram sa inspiram si sa expriram.

In momentul in care treci respirata in planul constient, aceasta este cel mai bun demers pentru o intensa eliberare de stres. Invata si aplica aceasta metoda yoga extrem de simpla si foarte eficienta. Timp de 30-60 de secunde concentreaza-te exclusiv asupra respiratiei tale.

Efectele de relaxare si confort interior sunt imediate si relativ de durata. Respira folosind pe rand muschii toracici, cei de pe abdomen si diafragma.

Repeta calm, in serii de cinci-sase respiratii complete, aceste miscari, concentrandu-te exact asupra miscarilor muschilor. Un moment de relaxare pe care ti-l poti permite oricand: acasa, la serviciul, in masina… oricand!

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Leave a Reply