Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Noaptea lunga a filmelor scurte, editia a 2-a

Noaptea lunga a filmelor scurte, editia a 2-a

O selectie impresionanta cu filmele scurte premiate in perioada 2009-2010 la cele mai apreciate festivaluri ale lumii se afla deja la linia de start a Shorts Up, maratonul de o noapte ce va avea loc in Bucuresti, la Teatrul National, Galeriile ArtExpo. Evenimentul se extinde anul acesta la Cluj, Iasi si Timisoara.

Pe 19 iunie 2010, de la oar 20.00, cinefilii se vor putea bucura de marele castigator la Oscar 2010, de filmele care au luat Ursul de Aur si Ursul de Argint la Berlin, de premiantii BAFTA, European Film Academy si Clermont Ferrand in 2010. Noaptea lunga de la TNB/ ArtExpo va include si o selectie cu cele mai populare filme la editia Anim’Est 2009, precum si scurtmetrajele din sectiunea horror „Umbre”, de la TIFF 2010. In plus, patru dintre cele mai premiate scurtmetraje romanesti din ultimul an vor fi prezentate publicului de catre regizorii Tudor Jurgiu, Adrian Sitaru, Alexandru Mavrodineanu, Paul Negoescu.

„Noaptea Lunga a Filmelor Scurte” este cel mai mare eveniment anual organizat de ShortsUP Romania, un festival neconventional de scurtmetraje, a carui misiune este aceea de a aduce publicului romanesc filme de scurtmetraj valoroase, care nu au un canal de distributie dedicat. Razvan Crisan, fondator ShortsUP, a declarat despre eveniment: „Este o performanta si pentru noi alcatuirea unui astfel de program, exclusiv din filme castigatoare in ultimul an in marile competitii ale lumii. Iar faptul ca publicul de la noi le poate vedea atat de repede, in cadrul unui singur eveniment, concomitent in 4 orase, este cu siguranta o premiera.”

„Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va deveni, cu siguranta, un reper cultural, oferind publicului din Romania cele mai recente scurtmetraje, premiate la marile festivaluri internationale”, a declarat David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone Romania.

Prima editie a evenimentului Noaptea Lunga a Filmelor Scurte a avut loc pe 26 iunie 2009 si a adunat, numai in Bucuresti, 2.000 de iubitori de scurtmetraje.

  • Biletele pentru Bucuresti sunt disponibile in reteaua Eventim, online sau in librariile Carturesti si magazinele Vodafone.
  • Pretul unui bilet este 25 lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus