Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Noi speculatii legate de moartea pintesei Diana

Noi speculatii legate de moartea pintesei Diana

Politia britanica a anuntat ca examineaza o serie de informatii noi referitoare la moartea printesei Diana in accidentul de automobil din 31 august 1997 din Paris. La baza acestei anchete sta o declaratie scrisa de mana, facuta de socri unui fost soldat britanic. Aceste noi elemente au fost furnizate Scotland Yard de catre Politia militara regala.

In conformitate cu informatiile publicate de ziarul britanic Sunday People, exista unele indicii are arata ca armata a fost implicata in moartea printesei Diana in august 1997.

Ziarul britanic pretinde ca detine o marturie in care se arata ca soldatul s-a laudat fiicei lor ca un comando al fortelor aeriene speciale a fost in spatele mortii celor doi indragistiti in accidentul din Paris. Scrisoarea a fost trimisa de fostii socrii ai soldatului mai intai autoritatilor militare si apoi politiei britanice. Numele soldatului nu a fost facut public, nici de autoritati, nici de ziarul britanic. In marturie se vorbeste despre SAS (Special Air Service), o unitate de elita din armata britanica.

  • Keira Knightley – in rolul printesei Diana?

Intr-un comunicat oficial politia a spus ca examineaza o serie de informatii care i-au parvenit recent referitoare la moartea printesei Diana si a iubitului ei Dodi Al-Fayed si ca va verifica "pertinenta si credibilitatea lor". "Nu este vorba de redeschiderea unei anchete", a adaugat politia britanica, care a subliniat faptul ca examinarea noilor informatii nu face parte din "Operation Paget" (numele dat anchetei pe care politia a deschis-o pentru a investiga teoriile despre existenta unui complot in legatura cu accidentul de automobil in care a murit printesa Diana).

Toate anchetele anterioare care au avut ca subiect contextul accidentului au fost inchise fiind considerate lipsite de fundament. Anchetele au concluzionat ca accidentul a fost conecinta extremei neglijente in conducerea vehiculului. Nu a fost probat nici un complot, desi si azi sunt multi cei care cred ca decesul tragic al printesei Diana a fost premeditat.

  • 10 dintre cele mai populare coafuri ale tuturor timpurilor

Printesa Diana, fosta sotie a printului Charles, mostenitorul tronului britanic, si iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, precum si soferul Henri Paul, au murit intr-un accident de automobil in tuneul de sub podul Alma din Paris.

Dodi Al-Fayed si soferul au fost declarati morti la locul accidentului, in timp ce printesa Diana a murit mai tarziu la spital. Garda de corp Trevor Rees-Jones, membru al echipei insarcinate cu securitatea familiei Al-Fayed, a supravietuit.

Diana, mama printilor William si Harry, s-a casatorit cu printul Charles in 1981. Cei doi s-au despartit in 1992 si au divortat in 1996.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus